De Sims 4: Objecten vergroten in bouwmodus

Het begon onder de developers als een geintje maar het is uiteindelijk officieel geworden. De Sims 4 kent een “cheat” die object kan vergroten. Dit kan tot enorm mooie huizen leiden, zo kun je pot plantjes die je normaal binnen op tafel plaats nu buiten in een grote pot plaatsen (of althans zo lijkt het). Het enige nadeel is wel dat als je objecten te groot maakt de kwaliteit ook enorm omlaag gaat, zoek daat dus een goed evenwicht in. Hieronder leggen we uit hoe de vergroot cheat werkt.

resizing

Stap 1. Kies een object

3-9-14_23-33-2

Kies een object uit de catalogus (het werkt het beste met decoratie objecten) of pak een object wat al in het huis staat.

Stap 2. Vergroten maar

3-9-14_23-33-4

Zolang als je het object vast hebt (dus het groene vlak ziet) kun je een object vergroten. Dit kun je doen door shift+] in te drukken op je toetsenbord. Het kan soms voorkomen dat het resultaat niet meteen zichtbaar is, mocht dat zo zijn beweeg het object dan een beetje, je zult zien dat het object plots groter wordt.

Stap 3. Hmm, toch iets kleiner

3-9-14_23-33-3

Verkleinen is ook mogelijk met een object, maar helaas kun je een object niet kleiner maken dan hij normaal is. Een object verkleinen doe je door op shift+[ te drukken. Ook hier geld dat het Soms niet meteen zichtbaar is, dit los je op door even te bewegen.

Stap 4. Nu kan ik geen bank meer plaatsen

3-9-14_23-34-3

Soms kan het voorkomen dat sommige object niet meer werken zodra je een andere object van grote hebt verandert. Dit los je heel simpel op, verplaats het vergrote object ver buiten de plek waar je de andere objecten probeert te plaatsen. Plaat je objecten en plaats vervolgens het vergroten object weer terug eventueel met alt ingedrukt om het nog wat vrijer te plaatsen.

Stap 5. Help mijn stoel werkt niet meer

Helaas werkt het vergroten van objecten niet goed bij alle objecten, zo kunnen sommige Sims niet langs sommige objecten lopen en worden stoelen of banken praktisch onbruikbaar. Hier zal ook nooit een oplossing voor komen helaas.