Preview De Sims 3 Vooruit in de Tijd

Screenshot-57De toekomst is al langer een hot topic in de Sims serie: toekomst huizen, teleportatie liften en werelden uit de toekomst. Alleen nog niets had echt het toekomst gevoel, het was nog te hedendaags. Daarom is er nu de Sims 3 Vooruit in de Tijd waarmee het Sims team de toekomst naar je Sims probeert te brengen. Dit is ze aardig gelukt.

Naar de toekomst reizen

Screenshot-7Wanneer je een nieuwe of bestaande game start zal er na een tijdje een mysterieus voorwerp op je kavel verschijnen. Na wat inspecteren verschijnt de tijd reiziger, hij zal je het Tijdalmenak overhandigen in ruil voor wat hulp met zijn tijd portaal. Deze is namelijk gebroken en de energie om het te repareren ligt op jouw kavel.

Als het tijd portaal is gerepareerd kan het reizen naar de toekomst beginnen. Zet een stap in de tijd portaal en de reis begint. Eenmaal aangekomen in Oasis Landing (de toekomstige wereld) kom je op de thuis basis, hier kun je slapen eten en andere dingen doen samen met de andere sims die er wonen.

Screenshot-28Verder ben je vrij te doen wat je wilt, de tijdreiziger kan je wat leuke opdrachten geven, maar je bent niet verplicht deze uit te voeren. Wil je graag in Oasis Landing wonen in een eigen huis, dan kan dit meteen. Via de telefoon kun je een kavel in de wereld kopen om te gaan bouwen of om te gaan wonen in een van de bestaande huizen.

Het heden blijft overigens stil staan, sims die er leven zullen niet ouder worden, dood gaan of van baan veranderen. Helaas zul je je huisdieren achter moeten laten in het heden, deze mogen niet meer naar de toekomst. Kinderen mogen wel mee onder toezicht van een volwassene of ouder.

Afstammelingen 

In de toekomst zul je ook je afstammelingen vinden. Deze zijn gebaseerd op je huidige huishouden en worden daar ook door beïnvloed. Is je huishouden namelijk rijk, dan zullen je Sims in de toekomst in een beter huis wonen. Gaat er een sim in je huishouden dood, dan zal dat de afstammelingen ook doen beïnvloeden en sommige zullen verdwijnen.

TS3W 2013-08-23 06-52-33-82

Ook eigenschappen en bovennatuurlijke activiteiten (de Sims 3 Bovennatuurlijk benodigd) hebben invloed op je afstammelingen. Zo hebben sims met bindingsproblemen minder afstammelingen en op familie gerichte sims meer afstammelingen. Als je sim een weerwolf, vampier, fee of heks is, dan zal dit ook zo zijn bij de afstammelingen.

De toekomst veranderen

Naast invloeden op je afstammelingen kun je ook de toekomst veranderen in een utopische of dystopische toekomst. Dit doe je door je Sims in het heden te laten denken dat de wereld vergaat of door ze veel vreugde te brengen. Wanneer je sim er eenmaal in slaagt de toekomst te veranderen. Dan zal het tijd portaal van kleur veranderen en zal deze je brengen naar de andere toekomst.

Screenshot-3De utopische toekomst brengt allemaal vreugde met zich mee, Zo groeien er overal bloemen, staan Sims te knuffelen en ziet de lucht er een stuk vrolijker uit. In deze wereld zul je ook een aantal ongewone beesten en planten tegenkomen die je nodig hebt om eigenschappen chips te bouwen voor je robots.

Screenshot-22De dystopische toekomst is wat minder vrolijk, overal liggen grote stapels vuilnis, beestjes zijn overal te vinden en bliksem zorgt voor serieuze scheuren in de grond. In de bergen vuilnis zijn een aantal voorwerpen te vinden voor als je even geen geld hebt voor meubels. Scheuren kunnen je mooie verzamel objecten opleveren, maar helaas ook een minder leuke meteroen storm in de toekomst.

Geavanceerde technologie

De toekomst zou de toekomst niet zijn als het dingen makkelijker zou maken. Zo is traplopen verleden tijd met de lift, eten is er met een druk op een knop en van douchen worden we niet meer nat.

Screenshot-29Wie in de toekomst deze objecten gebruikt krijgt steeds meer geavanceerde technologie vaardigheid. Deze vaardigheid geeft je de mogelijkheid dingen in de toekomst te verbeteren of geeft je nieuwe mogelijkheden. Zo zal je kunstjes kunnen uithalen met het jetpack en word het reizen met een hoverboard een eitje.

Plumbots

Screenshot-38Een van de toekomst dromen is ook nog altijd de robot die al het werk overneemt. Deze zijn er nu, in de sims tenminste. Een plumbot is een nieuw soort sim, de plumbot is volledig te besturen, maar heeft wel wat beperkingen tot je chips toevoegt. Een plumbot heeft gelukkig niet zo veel behoeftes als een sim, een plumbot heeft alleen een volle accu en wat onderhoud nodig en zelfs dit kunnen ze zelf oplossen. Wanneer je chips toevoegt zullen ze wel meer behoeftes krijgen.

Om een plumbot te krijgen kun je 2 dingen doen, een plumbot kopen in de botterij of zelf een plumbot maken met de botwerkplaats. Pas wel op met wat je maakt er koopt, een plumbot heeft namelijk een kwaliteit, hoe hoger de kwaliteit, hoe minder onderhoud en opladen. De kwaliteit wordt bepaald op basis van je nieuwe botbouw vaardigheid.

Screenshot-97Zelf een bot bouwen opent het nieuwe bot creëren. Hier kun je net als met normale sims hun benen, lichaam, armen en hoofd kiezen. Deze zijn van kleur te veranderen met het creëer een stijl gereedschap.

TS3W 2013-10-02 14-21-54-28Het enige wat je niet kiest in bot creëren zijn de eigenschappen van de bot. Standaard hebben alle bots geen eigenschappen. Deze zul je zelf moeten maken en toevoegen aan je plumbot. Voor elke eigenschap moet je een chip maken en om die chip te maken heb je vaardigheid en materialen nodig.

TS3W 2013-08-23 07-03-54-95Wanneer je meer vaardigheid hebt heb je de mogelijkheid om meer chips toe te voegen aan een bot, zo kun je een op zonne energie, kwaadaardige, huishoudende nanny robot maken of een planten verzorgende robot die bang wegrent als hij een mens ziet, maar wel graag wat uitvogelt met een andere robot.

Nieuwe voorwerpen

TS3W 2013-10-02 14-02-43-54De Sims 3 Vooruit in de Tijd komt ook meteen groot aantal nieuwe objecten die het toekomstige leven veel beter maken. Zo is er de DroomPod waarin je zelf kunt kiezen waarover je droomt terwijl je slaapt. Deze dromen kunnen invloed uitoefenen op je gemoedstoestand en je vaardigheden.

Screenshot-94De holosprieten zijn de huisdieren van de toekomst. Ze zijn een soort holografische tamachochi’s die wel verzorging nodig hebben maar niet meteen van je afgenomen worden als je wat verkeerd doet. Een holospriet koop je als disk in de koopmodus. Hier wordt vervolgens een willekeurige vorm aan gegeven en een naam. Je kunt een holo spriet verder op je schouder zetten, er meer praten of ze laten communiceren met elkaar. De naam veranderen is ook mogelijk. Screenshot-7

Lasers zijn cool in de toekomst, hoe ze in het heden worden gebruikt om dingen mee door te snijden, gebruik je ze in de toekomst om er muziek op te spelen met de laserharp. Deze harp is een nieuwe vaardigheid voor muzikale Sims. Als je het zelfs zo goed doet, maak je wel eens kans op een standbeeld van jezelf in de toekomst.

Screenshot-138Holografische apparatuur zijn we nu al mee bezig maar je Sims hebben het al in de toekomst. Een holografische zwevende computer, een holografische plant. een holografische schildersezel of een holografische TV.

Creëer een Sim

Screenshot-110De kleding moet natuurlijk ook een andere stijl krijgen in de toekomst, meer vlakke en strakke kleding en minder kleur. Kleding voor volwassene en ouder is er genoeg, kinderen,  peuters vallen zoals elke uitbreiding weer tegen. Alle toekomstige kleding of ook gewoon in creëer een Sim te krijgen, je bent dus niet verplicht naar de toekomst te gaan om de kleding te krijgen.

Screenshot-115Haarstijlen zijn ook nieuw, er zijn geen extreme kapsels met metalen maar redelijk normale haarstijlen. Er zijn 4 haarstijlen voor mannen en 5 haarstijlen voor vrouwen. Nieuwe eigenschappen zijn plumbotfan (houd van alle nieuwe technologie) en instabiel (sims raken soms sterk in de war).

Interactieve laadschermen

Een kleine toevoeging aan de uitbreiding (en waarschijnlijk in een volgende update). Is de minigame in een laadscherm. Bij het laden van de toekomst, een game, een andere wereld krijg je nu een scherm met daarin een minigame, de minigame is gebaseerd op de oude uitbreidingen.

In het scherm wordt je gevraagd een bepaald voorwerp in de screenshot te zoeken. Als beloning krijgt het huishouden een aantal levenslange punten. Deze worden verdeeld onder de Sims in het huishouden.

Toekomstige Feiten

 • De jetpack heeft ook een slechte kant, er is een dood door jetpack
 • Als je werk hebt in de toekomst, dan is je werk in het heden niet weg, je werkt gewoon waar je op het moment bent
 • Er zijn 2 nieuwe carriers die gekoppeld zijn aan de toekomst: astronoom en een partime baan bij het plumbot stadion
 • Als je ambities hebt kun je zelfstandig bot bouwer worden en handelen in plumbots
 • De voedsel synthesizer is te upgraden met better kwaliteit en meer recepten
 • Het is mogelijk je afstammelingen naar het heden te halen
 • De robo nanny chip zorgt ook voor je Huisdieren van de Sims 3 Beestenbende
 • Speciale planten hebben emotie nodig om te kunnen groeien
 • Er is portaal ziekte, de levenslange beloning “portaal-immuniteit” zal dit probleem oplossen
 • De koopplatformen uit de toekomst zijn ook thuis te gebruiken, met de paspop kun je zelfs een standbeeld krijgen als je kleding ontwerpt
 • Er zijn geen speciale interacties tussen simbots (uit de Sims 3 Ambities) en de plumbots
 • Reizen naar de toekomst heeft geen invloed op het heden, de wereld gaat niet meteen aan de nieuwe technologie
 • Je kunt in de toekomst de lot nummer van de lotterij bekijken om in het heden een lot te kopen.
 • Weer uit de Sims 3 Jaargetijden werkt gewoon in de toekomst
 • Er zijn hints te vinden naar de Sims 4. Deze zul je vooral vinden bij de crashlocatie in de woestijn.

Conclusie

De toekomst bereiken in de Sims 3 Vooruit in de Tijd is goed gelukt. De uitbreiding is goed uitgewerkt en geeft genoeg features om er even mee rond te komen. Maar dat moet dan ook wel wat de Sims 3 Vooruit in de Tijd is de allerlaatste uitbreiding van de Sims 3.

Screenshot-156Negatieve punten over de uitbreiding kan ik zo niet opbrengen maar dat zou ook kunnen omdat we nog niet in de toekomst leven. Wat wel nog een mooie toepassing in de uitbreiding zou zijn zijn de ronde muren of de volledige glazen muren. Maar deze blijven nog wel even ontbreken. Glazen vloeren zijn nu wel eindelijk aanwezig, in de vorm van vloer panelen.

Graag willen we ook EA Benelux nog even bedanken voor de uitnodiging voor de preview en de geweldige dag!