Preview De Sims 3 Showtime

Donderdag 1 maart kregen we de mogelijkheid om Showtime te spelen met nog 3 andere Sims fansite’s. Elke fansite ging diep in op 1 beroep. Alles wat je in deze preview zult vinden zal uitgevonden zijn met het beroep Goochelaar.

Beginnen als goochelaar

Wie wil beginnen als goochelaar gebruikt een computer of krant en kiest voor kies beroep. Vervolgens krijg je al een beroep dat het beste bij je eigenschappen past. Voor onze geboren artiest was dat simpel: goochelaar. Je krijgt een willekeurige artiestennaam voor geschoteld die je zelf nog kunt bewerken, deze naam zal door het hele spel voor je sim worden gebruikt. Je begint gewoon onderaan de lader bij stap 1.

Van bosje bloemen tot de verdwenen sim

Je wilt ongetwijfeld een grote goochelaar worden, maar hoe doe je dat? Bij level 1 is dat niet zo duidelijk in het spel, je moet namelijk op je eigen sim klikken en kiezen voor goochelaar of op een andere sim om een truc met die sim uit te halen. Hoe meer trucs je doet, hoe beter je wordt. Voor wie er al wat geld mee wil verdienen kiest voor speel voor fooien. Al zal dit de eerste keren weinig opleveren.

Wie level 2 heeft kan gaan optreden in het park. Door de uitbater te roepen (weer op eigen sim klikken) kun je de uitbater van het park vinden. Zorg dat je deze uitbater eerst goed leert kennen en ga dan pas auditie doen. Hierdoor voorkom je teleurstelling. Ben je geboekt voor een optreden (in het park) dan verschijnt deze in je tijdsschema. Nu begint het wachten.

Het optreden

Om op tijd te zijn voor je optreden is het aan te raden om een half uur voor aanvang naar de plek te gaan. Dan kun je op tijd beginnen. Een paar minuten voor de voorstelling verschijnt de mogelijkheid om het podium in te stellen. Je kunt kiezen voor je vorige podium, het podium van de locatie of een aangepast. Wanneer je aangepast kiest krijg je de mogelijkheid je eigen podium samen te stellen, dit is wel erg beperkt. Alleen op de rondjes en kruisjes kun je dingen plaatsen, nergens anders. Je kunt zelf je eigen effecten machines, decoraties en lichten kopen. Goochelaars en acrobaten hebben in hun inventaris ook al de nodige spullen voor de trucs zitten.

Tijdens het optreden kun je op de sim klikken of het podium. Hier kun je verschillende dingen instellen maar ook kiezen welke truc er uitgevoerd word. Let trouwens goed op het publiek. Ze geven vanzelf aan in denk ballonnetjes wat ze graag van je willen zien. Probeer ze gerust te stellen en je krijgt een hogere recentie wat betekent meet geld en meer ervaring. Tegen de eindtijd sluit je sim vanzelf af en verandert het podium terug naar het podium van de locatie. Je krijgt vervolgens je resultaten te zien in een tekst ballon. Maar ook in de vorm van minnen en plussen boven je publiek.

Als iemand aan het optreden is en jij gaat kijken betekent het niet dat je niks kunt doen. Jij kunt kiezen of je positief of negatief reageert. Of gooi lekker een rotte tomaat naar de artiest. De artiest houd vervolgens de gegooide tomaat, welke hij of zij gewoon weer kan gebruiken.

Level Up!

Wie omhoog gaat krijgt meer podia waar hij of zij op kan spelen. Ook krijg je meer nummers, attributen en trucs. Onthoud nog steeds dat je goed bevriend blijft bij al je uitbaters, het zou zo maar eens kunnen dat je te weinig doet en een leveltje terug gaat. Elk level heeft zijn eigen kostuum (tenminste bij de goochelaar). Wie level 7 bereikt kan spelen in chique privé clubs.

De grote podia

Starlight shores bevat 2 grote podia. De allergrootste speel je vrij door level 10 te bereiken, het iets kleinere (maar niet mindere) podium speel je vrij op level 9. In beiden podia zul je erg veel sims vinden, de eerste rij bevat echte sims waarmee je interacties kunt doen. Rij 2 zijn kloon sims, rij 3 is gewoon zwarte leegte met lampjes. Dit heeft het Sims team goed aangepakt, hierdoor krijg je altijd een groot publiek bij je optreden.

Verder moet je voor de grote podia goed bevriend zijn met de uitbater, ze zijn niet zo makkelijk met het binnenlaten van nieuwe artiesten. Daarom moet je alles goed op orde hebben en zeker op tijd komen voor je grote optreden, de uitbaters van deze podia vinden het niet fijn als je te laat komt.

Simport

Vanaf level 2 kan je met de goochelaar naar de game van je vrienden gaan. Je stuurt dan een uitnodiging. Zodra die geaccepteerd wordt verdwijnt je sim voor 24 (sim) uur. Ongeacht of je vriend het spel aan heeft staan of niet. Je vriend ziet jou sim optreden en ook jou vriend mag het podium bepalen. Alle andere dingen gebeuren gewoon random. Na 24 uur komt je Sim terug in jou spel en kun je weer optredens houden in je eigen stad. Ook zul je nu ook even niet kunnen simporten. Dit omdat de toernee niet is afgerond en je dus nog beloningen kan krijgen.

Als je een sim weg stuurt kun je geen sim ontvangen en andersom. Ook is het helaas niet mogelijk meerdere sims tegelijk te ontvangen. Ook de plaats van optreden mag de verzender bepalen. Hiervoor krijgt hij een stempel en een misschien wel een beloning

DJ

Als kleine extra heb ik zelf de DJ onderzocht. DJ is geen beroep of carrière in de game. Wel heeft het een hidden skill. Je kunt nieuwe nummers leren, nieuwe genres spelen en zelfs kansen krijgen voor optredens.

Ook het publiek kan bepaalde genres aanvragen bij je, als je die niet draait willen ze nog wel eens weglopen. Maar onthoud, DJ is geen beroep en geen carrière, je kunt er dus niet makkelijk 1 sim van onderhouden. Maar is dus wel leuk om te combineren met een beroep als zanger.

Conclusie

Deze uitbreiding is zeker een leuke toevoeging als je van het echte talent houd. Anders is deze uitbreiding niet echt iets voor je, er zijn niet veel andere gameplay toevoegingen en objecten zijn echt voor de beroepen gemaakt. Ik geef het spel dan ook voor nu een 7.

Graag wil ik EA ook nog even bedankten voor de speelsessie op het kantoor

Preview de Sims 3 Showtime in keulen