Preview De Sims 3 Ambities

Op vrijdag 21 mei waren Nederlandse fansite’s uitgenodigd voor een preview van de nieuwste uitbreiding: Ambities. De dag begon al vroeg. Om 6 uur met e bus meer om 6:45 staan te bibberen op het station om om 7:17 met de trein naar Schiphol te reizen. In de trein kreeg in gezelschap van TenerifeTereur (Sims 3 Nieuws). Het was voor haar de eerste keer naar een evenement van EA. Toen we op Schiphol aankwamen zag ik al meteen dat Schiphol weinig was verandert na de laatste keer dat ik er was (10 jaar geleden :P). We zochten daar Xelles (Sims 3 Nieuws) op en Wimhuiskamp (Sims 3 Nieuws) kwam daar later ook nog aan. Hij zou onder mijn uitnodiging mee gaan. Ik kreeg van het team van sims 3 nieuw nog ene leuk aandenken omdat ik Wimhuiskamp onder mijn fansite mee liet gaan. Ik was hier heel blij mee. TenerifeTereur moest nog ontbijten en Wimhuiskamp wilde wel een koffie. We besloten naar de Starbucks te gaan. We zijn op een gegeven moment naar de bus gelopen. In de bus kwamen we nog Wouter (Simparool) en Jordy (Simparool) tegen. Op halte Beechanevnue zijn we er allemaal uit gegaan om te lopen naar Electronic Arts. Daar aan gekomen konden we niet door de draaideur. Alles is daar in gebouw namelijk beveiligd. Xelles belde aan en de deur erlangs kon open. We gingen naar binnen en 6 trappen op naar Electronic Arts. Daar hebben we nog een tijdje zitten wachten en kennis gemaakt met andere site’s. De ruimte waar we zaten zat echt helemaal vol met Electronic Arts spellen. Er stonden veel ongebruikte spellen en in het tijdschriften rek zag je alleen maar tijdschriften met daarin iets over een spel van Electronic Arts.

Op een gegeven moment komt Anita samen met iemand anders langs. Ze hadden een CD in de hand? Ze zou zo bij ons komen. Even later komt ze dus bij ons en stelt zicht voor aan de nieuwe site’s. We mochten verder meelopen naar de ruimte waar we speelde. We zagen daar al een hoop computers staan met het buurt selecteer scherm. We mochten een computer uitkiezen en Anita vertelde ons even dat we geen video en foto materiaal van de scherm mochten maken. Eigenlijk zou daarna de presentatie volgen van Anita want Grant kon niet. Maar helaas de demo werkte niet dus ze konden niks laten zien. Het voordeel daarvan was dat we meteen mocht beginnen met spelen.

De CAS

Ik begon dan ook te spelen. Natuurlijk moest je eerst nog de buurt opstarten. Ik startte Twinbrook en zag al meteen een andere laadscherm dan dat we nu gewend zijn voor Riverview en Sunset Valley. Het was een impressie van Twinbrook. Ik begon meteen met de eerste vraag. De vraag van Jordoosims: Kun je de kleren uit de tijdmachine gebruiken in de CAS met Unlockoutifts. Ik startte de CAS typte de cheat maar ik was vergeten dat je dan niet in de CAS moest zijn. Afgesloten cheat ingetypt weer gestart. En nee in de kleren catalogus zitten niet deze kleren. Ik begon echt een familie te maken. De familie Boeskoe. Jimmy en Linda Boeskoe. Mijn eerste indruk was dat de nieuwe kapsel voor mannen en vrouwen erg mooi waren. Hier ben ik niet heel ver op ingegaan want haar is niet mijn ding. Ik ging naar de tatoeages kijken. Deze werken top je kunt ze over het hele lichaam plaatsen. Behalve op de billen en de benen. Je kunt ze ook in lagen op elkaar doen werkt een beetje zoals photoshop. De kleuren kun je ook bewerken op de zelfde manier als je dat doet met haren. Je kunt de tatoeages na het bewerken ook uploaden naar de exchange. Er waren bij ons erg weinig tatoeages maar dat komt omdat wij ook geen pack hadden. Wat je overigens krijgt inplaats van 1000 simpoints. Tijdens dat ik de CAS onderzocht kregen we allemaal een lekker koekje of muffin van TenerifeTereur.

Twinbrook

Ik klikte accepteer en begon te spelen in Twinbrook. Vergeleken met Sunset Valley zijn er tegen het stadsdeel aan weinig starters huizen die goedkoop zijn. Ik vond er maar 1 en koos die meteen uit. Elk huis in Twinbrook heeft al een wasdroger en wasmachine. Ik ging even in de kaart en verkende Twinbrook. Ik zag veel water, moeras, mist en vervallen dingen. Ook veel bruggen (3 meende ik me te herinneren). Tijdens het verkennen heb ik ook even de nieuwe brandweerkazerne gekeken en de stortplaats. In de kaart modus heb je nu nieuwe icoontjes die je sims enz. aangeven. Deze lijken hebben een beetje een glans. Dit hebben ze waarschijnlijk gedaan omdat je dus ook met de beroepen speciale iconen ziet met een ster eromheen. Ook is de interface van de kaartmodus verandert. Je blijft nu gewoon het simpaneel zien en er verschijnt in de buurt van je sim een pop-upje warme je kunt filteren. Hier hoef je niet eens voor te klikken als je al over en maa gaat zie je meteen de symbolen. Dit is erg handig als je met meerdere sims in de buurt bent.

De bouwmodus

Na het verkennen de bouwmodus in. Even de nieuwe dingen kijken. Je hebt nu weer pilaren voor 1, 2 en 3 verdiepingen. Je kunt dit met een slider bepalen. Ook heb je in de bomen en planten catalogus veel nieuwe bomen. Er zijn minder stuiken,bloemen en stenen. Verder zitten er in de grondverven catalogus wel een heleboel nieuwe steen grondverven. Het instellen van de dakhoogte per deel is er makkelijk. Je sleept met een muis over een dakdel en het verhoogt of verlaagt. Je kunt nu echt heel hoog gaan. De oude slider voor het hele dak is er nog steeds hiermee kun je alles nog wat verhogen.

Je kunt nu ook plafonds zien. Als je de camera een beetje draait zie je een plafond. Deze kun je bewerken door er een vloertegel op de plaatsen als je goed gedraaid bent. In de vloeren catalogus zit dat een een nieuw deel met plafonds. De randjes die aan deze plafonds zitten kun je nu ook bewerken met de creëer een stijl-tool. Helaas kun je dat nog niet met de bovenkant van muren en funderingen doen.

De koopmodus

Daarna volgde het onderzoeken van de koopmodus. Wat meteen al opviel bij de eerste keer bekijken was dat er bij de badkamer catalogus een nieuwe knop is voor de objecten die met wassen te maken hebben: Zeep, wasmachines, drogers, waslijnen enz.. Verder moest ik nog mijn favoriete ding kijken: de lampen. Er zijn erg weinig nieuwe lampen. De meeste nieuwe lampen zitten onder de buitenverlichting en de plafond verlichting. Bij de buitenverlichting zitten wel een paar hele mooi lantaarns die heel mooi in de tuin staan. Verder vind je onder de hobby’s de nieuwe trampoline en de brandweerpaal die je als trap kunt gebruiken. Ook een nieuwe Gnoep spel set. Vergelijkbaar met blokjes voetbal zei TenerifeTereur mij later in de trein. De trampoline is niet heel uitgebreid. Hij komt maar in 1 maat. Je kunt hem niet ingraven want je sims moeten de trap gebruiken, hij is vierkant en er kunnen 4 sims max op. Ook zitten in deze categorie een kruk voor de architecten tafel, de architecten tafel, de tatoeages stoel, de stylist kast en de tatoeages kast.

Onder de auto’s en fietsen vind je nu onder diversen de motor. Er is maar een Harley-achtige motor. En om de motor te plaatsen moet je een parkeerplaats plaatsen. Nu zijn er parkeerplaatsen in 2 formaten. Normaal en smal wat het verschil in functie is week ik niet. Misschien dat de smal makkelijker is voor kleinere auto’s (zoals de twizy). Bij de keukens heb je 1 nieuwe stijl aanrecht en eiland. Verder heb ik hier weinig nieuws gevonden. Wel kun je nu onder gordijnen luifels vinden. Van die oud uitziende ronde luifels. Ik vind dit zelf een erg goede aanwinst alleen mis ik wel wat van de luifels uit Sims 2 gaan het maken.

En bij elektronische apparatuur kwam ik iets heel leuks tegen. Je sims kunnen nu hun foto’s in een digitaal fotoframe zetten en ze bekijken. De frames heb je in 5 maten. De kleinste is voor op een tafel de grootste kun je tegen de muur hangen en is 2-3 tegels groot. De foto’s zijn er ook heel gemakkelijk in te krijgen. Je klikt erop kiest openen sleept de foto’s uit je inventaris daar in en klaar. Bij de prullenbakken was ook iets nieuws te vinden. Hierin zaten nieuwe recycle containers. Wat ze precies inhouden heb ik niet gekeken maar ze stemmen goed als op de Milieu Vriendelijk eigenschap die ook in de game zit. We raar was dat bij die bakken geen Ambities icoon stond dus deze zouden ook beschikbaar kunnen komen met de grote update voor de lancering van ambities.

Patronen

Ik heb verschillende nieuwe patronen gespot, maar waar ik het meest blij om ben: patronen zijn nu razend snel en laden net zo snel als de catalogus. Niet meer minuten wachten tot je kan bewerken.

Uitvinder

Ik stopte de koopmodus en ging echt aan de slag met mijn sims. Ik had ondertussen via de koopmodus de architecten tafel neergezet, de werkbank en de trampoline. Ik liet mijn sim eerst op de trampoline omdat ik zo graag wou weten hoe dat ging. Het is erg standaard maar toch wel leuk. Ze kunnen er met 4 op dat is alles eigenlijk. Als je er een hebt willen ze er erg vaak op. Toen werd het tijd voor de beroepen. Jimmy begon met wat uit te vinden. Eerst krijg je maar 3 opties als je geen vaardigheden hebt: Schroot kopen, Openen en Iets Proberen. Ik koos om iets te proberen maar ik kreeg de melding dat ik geen schroot had. Ik kocht 75 stukken schroot en begon iets te proberen. Mijn sim ging aan de slag en maakte een drinkende lama. Een raar poppetje van wat blik enz. Je kon nu kiezen voor maken hier kun je dan die maken die je al kent. Het is op zich erg uitgebreid want je kunt veel dingen. Als je echt goed bent kun je ook een robot of zelfs een tijdmachine maken.

Medische carrière

Ik ging Linda op de medische tour sturen. Zij mocht voor mij uit gaan zoeken of de medische carrière verandert was en de nieuwe doctors carrière . Helaas pindakaas de medische carrière is nog steeds een rabbithole en is niet verandert. Niemand van ons kon de dokters carrière vinden. Via de buydebug cheat (die overigens werkt zonder WA) kun je de hartmonitor uit de video niet vinden evenals de spuiten. Niks bijzonders dus daar :(.

Pauze

Anita riep ons even voor een pauze in de keuken. Op tafel stonde allemaal doosjes met hamburgers, kroketten en frikadellen. Dit keer niet zo luxe als op het sims 3 fan fest. Dat hoefde voor mij ook niet. Een hamburger en een blikje cola is goed genoeg. Inde pauze hebben we het gehad over de releasedatum. Ze snapte de onduidelijk het ook niet maar het is inderdaad gewoon 3 juni dat we nar de winkel kunnen.

Spokenjager

Na de pauze even naar de WC (die zijn zelfs in Electronic Arts stijl :P). En verder met Jimmy. Hij gaf het uitvinden op en ging in de carrière Spoken jagen. Deze regel je een soort van in huis. Je krijgt meldingen van opdrachten en ziet symbooltjes in de kaart war iets aan de hand is. Opdrachten krijg je tussen een bepaalde tijd en je krijgt variërende bedragen. Meestal is dat in de avond. Als je een opdracht krijgt klik je op werk uitvoerenen je sim gaat naar het huis toe waar iets aan de hand is. Je krijgt een spookie geluidje en het hele huis is in een bepaalde kleur van licht. Er zweeft overal mist enz. Je krijgt links in het scherm een schermpje met hoeveel spoken je moet uitdrijven/opzoeken. Als je normale spoken moet vangen krijg je van die casperachtige spookjes. Klik je op zo’n spookje dan kun je kiezen bannen en ze sim zal hem opzuigen. Soms gaat dat niet helemaal meteen. Het spook komt dan in een kooi in je inventaris terecht. Deze kun je in je huis zetten, het spook een naam geven of vrijlaten bij de buren die je zo haat :P. (of de beste keus is de begraafplaats). Deze spoken hebben verschillende kleuren en hebben allemaal een eigen stemming (aardig, vriendelijk, jaloers en kwaadaardig had ik ze gevonden).

Klopgeesten zijn lastiger. Deze zie je niet maar ze zitten in objecten. (dit ken je van de geesten die je nu hebt). De objecten bewegen daardoor zie je ze. Je klikt o het voorwerp en kiest uitdrijven. Helaas willen ze dan nog wel eens overspringen naar ene ander objecten zo kun je 5 minuten met ene geest bezig zijn. Als je deze gevangen hebt zitten ze ook in een kooi.

Dan heb je nog een derde soort: de gewone geesten. Deze geven zich niet zomaar prijs. Je moet ze eerst zien te vinden door in de kamer te klikken op scannen op spoken. De geest verschijnt als er een in de kamer is. Je klikt op de geest en vraagt of hij verder wil gaan (terug naar de begraafplaats). Helaas doe ze dit niet gouw. Je moet ze eerst een beetje bevriend hebben. Je vertelt ze bijvoorbeeld over hun partner of praat met ze over het lange leven. Nu kun je ze wel verder brengen. Als het echt niet gaat kun je ze ook uitbannen. Hierdoor worden ze opgezogen en in een kooi gestopt (net als de andere 2 soorten). Je verdient hier ook medailles en trofeeën mee die je kunt ophalen op het gemeentehuis.

Binnenhuis architecten

Linda had ondertussen nog steeds de medische carrière maar ik besloot die in te ruilen voor de carrière binnenhuis-architecte. Dit werkt met de opdrachten hetzelfde als de spokenjager. Alleen krijg je hier het kansen schermpje met een verhaal wat de persoon wil. Je krijgt dan de keus meteen te beginnen of het huis te bekijken. Linda begon met een soort van studeerkamer voor de “stotterende” Amilia uit Twinbrook. Linda moest een eetkamerstoel, een salontafel 2 fauteuils, een computer en een bureau plaatsen. Ze kreeg hiervoor een budget van 2500 simdollars. Je kunt dan in de koop en bouw modus dingen kopen om het in te richten. Links zie je wat je al hebt en wat je nog moet en hoeveel je nog over hebt. Een leuk iets is dat Anita zei dat je ook custom content kunt gebruiken. Niet alleen van de store maar van alle site’s. Linda’s 2de opdracht was om ramen en deur te plaatsen voor een man waarvan ik de naam kwijt ben :P.

Bandweerman

In het begin ben ik begonnen met die medische carriere voor Linda. Ik had ook een vraag gekregen over bevallen dus maakte ik haar zwanger. Toen het kind kwam werd hij meteen jong volwassen gemaakt met de testingcheats cheat. Overigens is de bevalling niet verandert, Hij mocht van mij bij de brandweer als brandweerlid. Met deze carrière breng je je dag door op de kazerne tot er iets gebeurt. Op de kazerne is er genoeg te doen. Zo kun je leuk aan je atletische vaardigheden gaan werken in de kelder (De kazerne in Twinbrook). Je hebt daar genoeg te doen.

Tijdreizen

Een klein stukje over het tijdreizen. De tijdmachine kun je maken met de werkbank. Als je erop klikt kun je kiezen om naar het verleden of de toekomst te gaan. Ik koos het verleden en je krijgt dan als melding steeds leuke verhaaltjes dat hij nog net in de tijdstunnel kun springen. Je kunt ook een kind krijgen in de tijdsmachine maar dat heb ik zelf niet geprobeerd. De tijdmachine is ook te krijgen met de buydebug cheat.

Detective

Na een korte carrière bij de brandweer mocht Hoikey (kind van Linda) als detective gaan werken. Hij werkt opgeroepen voor 2 zaken tijdens mijn spelen. Beide zaken gingen over een gebruikte tandenborstel. Eentje was fake om geld te krijgen de andere was echt. Bij opdrachten moet je mensen ondervragen en rapport uitbrengen aan de opdrachtgever. Om aan informatie te komen kun je ze ook slaan of omkopen.

Wereldeditor

In ambities zit een nieuwe wereldeditor waarmee je zelf kavels kunt plaatsen. Je hebt nu geen CAW tool meer nodig om extra kavels te plaatsen. Je vind de wereldeditor onder stad bewerken links onder. Hiermee kun je kavel bomen en monumenten (prullenbakken enz. Rare naam trouwens) mee plaatsen. Voor het plaatsen van dit moet je bomen die in de weg staan weghalen. Het plaatsen is eigenlijk hetzelfde als het plaatsen van objecten uit de kooopmodus alleen heb je hier geen grid om ze in te zetten. 360 draaien lukt ook met het alt-trucje. De lege kavels gaan van maat 2×2 tot maat 50X50.

Extra: Wassen

Ik wou nog een extra dingetje schrijven over wassen. Het wassen in de sims 3 ambities is eigenlijk wel erg leuk. Je kunt zelf kiezen uit 2 verschillende drogers en 2 verschillende wasmachines je hebt was poeder en 2 verschillende waslijnen. Na het douchen ligt er een stapel. Sims ruimen dit automatisch op nar de wasmachines. In de wasmachines ermee. Je kunt als je op de wasmachine of droger gaat staan met de muis zien hoelang het nog duurt. Sims plaatsen zelf het was over in de wasdroger of aan de waslijn. Zoals ik gemerkt heb kiezen ze altijd voor de droger is die er niet dan is het waslijn. Ook trilt de goedkoopste versie nog al. Sims gaan er soms op hangen om hem tegen te houden. Dit vond ik zelf erg leuk. De wasserette is in Twinbrook een beetje in een jaren 70 stijl gemaakt. Dot werkt eigenlijk hetzelfde als thuis wassen.

En Sunset Valley dan?

Veel mensen denken bij ambities dat ze alleen nog maar in Twinbrook kunnen spelen met die beroepen. NIET WAAR. Want ik heb even Sunset Valley bekeken en Sunset Valley is geüpdatet met 4 kavels:

 • Kringloopwinkel
 • stylist/tatoo shop,
 • stortplaats (in buurt van veel legen kavels)
 • brandweerkazerne

Hoe het zit met Riverview weet ik niet.

Weetjes

Nieuwe eigenschappen:

Er zijn 5 nieuwe eigenschappen

 • Beeldige beeldhouwer
 • Dramatisch
 • Excentrieke Uitvinder
 • Geboren Verkoper
 • Milieu vriendelijk (misschien ook in de update)

Nieuwe levenslange beloning:

Er zijn 6 nieuwe levenslange beloningen bijgekomen. Met de mijn beste viriend beloning speel je een simbot vrij

 • Simdollarboost voor klussen
 • Efficiënte uitvinder
 • Geslepen verkoper
 • Ambachtelijke knutselaar
 • Vuurvaste Thuisbasis?
 • Mijn beste Vriend

Nieuwe Muziek Categorieën:

Er zijn 2 nieuwe muziek categorieën bij gekomen. Deze zijn ook aan de favorieten toegevoegd in de CAS

 • Roots
 • Soul

Nieuw Kabouters:

 • Magische kabouter der uitvinders
 • Magische kabouter der beeldhouwers
 • Holbewoner

Gevonden levensdoelen:

 • Monster maker
 • Paranormale Profiteur
 • Afstammeling van da Vinci

Overig:

 • Er is een nieuwe dakornament in de vorm van een ventilatie schacht
 • In het scherm om huizen te plaatsen is nu een knop te vinden om verborgen materiaal te laten verschijnen. Deze werkten bij ons nog niet.
 • In elke buurt is een stortplaats. Hier kunnen uitvinder sims hun schroot vandaan halen om iets te bouwen. Dit is gratis. Bergen afval die glimmen zijn nog te doorzoeken.
 • Met de nieuwe eigenschap dramatisch kun je nep flauwvallen dit is erg handig voor een machinima
 • Met een mistmaker die je vrij kunt spelen met de buydebug cheat kun je mooie mist creëren zoals bij de spoken. Deze is misschien ook nog van kleur te veranderen dat ben ik vergeten te kijken maar bij spoken gebeurt dat wel.
 • Het melding blokje rechts boven in beeld is nu 1 blokje en niet meer meerdere ballonnetjes deze kun je ook makkelijk verbergen
 • De bak tafel kun je zelf vullen met eten
 • Freezer bunny zit ook in het spel maar als een kwaadaardig beeldje met scherpe tanden.

Slot

Rond 12 uur kwam onze dag bij Electronic Arts ten einde. We kregen van Electronic Arts nog een leuke laptop sticker en muismat van de Sims 10 jaar en ik ging samen met TenerifeTereur, Xelles, Wim,Wouter en jordy de deur uit. Benden kwamen we de volgende groep al tegen met Rosana (Simsnetwerk) Cheetah (TheSimsZone) en Jimmy (Smartsim). We gaven hun wat tips en liepen naar buiten. Xelles, TenerifeTereur en Wim wouden nog even met Kyta praten we gingen buiten zitten. Op ene gegeven moment moest kyta naar binnen. Xelles ging nog mee voor wat extra video’s. Wim TenerifeTereur en ik liepen naar de bus en namen afscheid van Wim op Schiphol. TenerifeTereur ging samen met mij met de trein en ging er bij station De Bosch uit (na dat we in Utrecht moesten overstappen voor een probleem met de trein). Ik ben in eindhoven uit gestapt en ben nog wat gaan shoppen. Verder is niet belangrijk :P.

Ik heb zelf een geweldige dag beleeft bij Electronic Arts met het spelen van het spel. En ik kan echt niet meer wachten tot het in de winkels ligt. Hopelijk zijn de fouten uit het spel wat wij speelde dan wel opgelost.

Ik Electronic Arts alvast bedankten voor een geweldige dag!

Conclusie

Ambities leek me eerste helemaal niks. Ik miste mijn gaan het maken en ambities zou voor mij de pleister moeten zijn. Maar ik dacht dat wordt nooit de pleister op de wond. Nu dus wel na deze dag. Ik ben helemaal verliefd geworden op de binnenhuisarchitect en spokenjager carrière. De Sims 3 Ambities is een geweldig spel. Het is al een grote verbetering van het basisspel en de nieuwe buurt is geweldig. Je hoeft bij ambities niet alleen te denken aan die leuke banen zoals spokenjager, arts, detective, brandweerman, beeldhouwer, binnenhuisarchitect en uitvinder maar de objecten zijn ook al geweldig zoals de nieuwe kapsels, motors, auto’s en lampen. Kortom de Sims 3 Ambities is geweldig. Simlicious geeft het spel een 8,5 want ik mis toch wel mijn winkeltjes.