Review De Sims 3 Exotisch Eiland

Sims houden ook wel eens van een rustige vakantie. Met de Sims 3 Wereldavonturen konden we al een beetje genieten van een vakantie maar moesten de sims eigenlijk avonturen voltooien om de plaatselijke bevolking te helpen. De Sims 3 Exotisch Eiland is dan ook echt om te relaxen.

Isla Paradiso

Isla Paradiso is perfect gemaakt voor je exotische avonturen. Isla Paradiso is niet zomaar een eiland midden in de oceaan zoals veel andere werelden. Isla Paradiso is een eilanden groep in het midden van de oceaan. Deze eilanden zitten vol met bedrijven, huizen en resorts.

Screenshot-329

De verschillende eilanden is iets wat we nog niet eerder hebben gezien in een wereld voor de Sims 3. De reden is waarschijnlijk simpel, hoe vervoeren we Sims tussen de verschillende eilanden? Er was nog niks in de game om dat te doen. De Sims 3 Exotisch Eiland voegt dan ook een groot aantal water voertuigen toe om te reizen tussen deze eilanden.

Resorts

Een groot deel van de nieuwe gameplay van de Sims 3 Exotisch Eiland ligt bij de resorts. In de wereld liggen 3 verschillende resorts. Alle resorts zijn te bezoeken, om een aantal dagen te kunnen genieten.

Screenshot-330“Hoebarts Hoek” is het goedkoopste en slechtste resort van Isla Paradiso. Maar het heeft wel een plus, het ligt direct aan de zee wat goed scoort bij bezoekers. Het eten zal er erg tegenvallen en de kakkerlakken moet je er ook maar bij nemen.

Screenshot-332“Groenkust” is een Spaans gedecoreerd resort, het is geen duur maar ook geen goedkoop resort. Het eten is er goed, er is genoeg te doen, de bar serveert goede drankjes vanuit het zwembad.

Screenshot-331“Sprankelzand” is een modern resort met alle gemakken, helaas zul je daar ook voor moeten betalen. Het resort bevat een groot zwembad en een eigen galerij/museum. Trouwen is hier ook mogelijk voor de tortelduifjes.

Wil je wat geld verdienen, dan kun je zelf een resort openen. Dit kun je doen door een bestaand resort te kopen, hoewel de 2 dure resorts nogal duur zijn om te kopen. Maar “Hoebarts Hoek” is het perfecte resort om te kopen, het kost letterlijk niks en je hebt een redelijk goede locatie. Je moet alleen heel veel opknap werk verrichten.

TS3W 2013-08-18 22-20-04-42Een andere optie is om een lege kavel te kopen en deze om te zetten in een resort. Plaats je hier een Resort toren en een check-in balie, dan kan je resort geopend worden. Wil je meer geld uit je resort halen, dan kun je een vip-kamer maken of de resort toren upgraden om meer kamers te creëren.

Om meer mensen naar je resort te krijgen zul je naar ze moeten luisteren. via “Resortbeheer” kun je de reviews lezen van bezoekers. Deze zullen je vertellen wat ze willen. Een zwembad, een bar, een jacuzzi of misschien wat beter eten.

Woonboten

Screenshot-258Woonboten zijn een van de nieuwe water vervoersmiddelen. Alleen dan gecombineerd met een huis. Met een woonboot kun je makkelijk van eiland wisselen door op een andere haven aan te leggen. Of je vaart naar het midden van de zee om even helemaal alleen te zijn.

Alles wat normaal werkt bij een huis op het vaste land werkt ook op een woonboot, de krantenjongen komt langs per aquaslee, monteurs en brandweerlieden per speedboot en als je zelf naar het vaste land wilt dan kun je altijd de zee taxi pakken.

TS3W 2013-05-29 14-55-11-81Voor bouwers zijn woonboot helemaal zelf te bouwen, maar wel met een aantal beperkingen. Je hebt meer een bepaald aantal ondergronden. Je kunt maar 1 laag kelder bouwen, je kunt geen zwembad plaatsen en het plaatsen van wat groen is ook niet mogelijk. Eigenlijk is dat allemaal best logisch. Naast de prullenbak en brievenbus heb je op een woonboot natuurlijk ook nog de besturing om ergens te plaatsen.

De woonboten kennen 6 soorten “boten”. 2 gebogen boten en 4 rechthoekige boten. Allemaal zijn ze met creëer een stijl aan te passen en hebben ze de mogelijkheid op elke haven aan te leggen.

Verborgen eilanden

Verborgen eilanden zijn een extra stukje gameplay in de Sims 3 Exotisch Eiland. Deze verborgen eilanden zul je alleen in Isla Paradiso vinden. De eilanden zijn bedekt in de mist en niet zomaar te bezoeken. Deze verborgen eilanden zijn te bezoeken als je ze vrij speeld. Dit doe je op verschillende manier. Hoe en wat gaan we hier niet prijsgeven, maar kijk goed rond tijdens het duiken en raak misschien eens bevriend met een zeemeersim om een hint te krijgen hoe je de eilanden vrij speelt.

Screenshot-219Wanneer je een eiland vrij speelt wordt dit meteen een kavel voor je huishouden. Op deze kavel kun je een extra huis bouwen of een eigen resort beginnen. Wil je van de kavel af, dan is deze via de computer te verkopen.

Duiken 

Een ander groot onderdeel in de Sims 3 Exotisch Eiland is duiken.Dit onderwater avontuur begint aan het water oppervlak. Je zult namelijk eerst moeten leren snorkelen voor je de diepte in kunt. Tijdens het snorkelen heb je al kans dingen onderwater te vinden.

Screenshot-221Zodra je level 2 bereikte door genoeg te snorkelen heb je de mogelijkheid voor het eerst te gaan duiken in de rotsenrif. Deze locatie bevat een aantal dingen om te ontdekken, zoals een grot, een gezonken schat, rare vis soorten en zeewier.

Op level 4 zul je “Kluis van Davy Jones” vrijspelen op level 7 de “ZeeMeerGrot” en op level 9 mag je je eindelijk gaan wagen aan de “Pareldiepte”. Op de laatste duik locatie zou je best eens een hint kunnen vinden naar een nieuw verborgen eiland.

Screenshot-314Het duiken zal nogal wat tijd in beslag nemen, na 4 uur is je fles lees en zul je naar boven moeten om 2 uur bij te komen. Wil je dit niet dan heb je nog altijd de Stalen Longen levenslange beloning. Helaas kent het duiken ook zo zijn gevaren, zo kun je verdrinken. Maar zijn er ook een bepaald soort vissen die je nog al graag als hapje eten.

Wie wat geld wil verdienen met duiken kan op zoek gaan naar duikwerk bij verschillende bedrijven in Isla Paradiso. Wil je er echt je kost van maken, dan kun je zelfstandig duiker worden. Hiervoor is wel de uitbreiding de Sims 3 Ambities nodig.

ZeeMeerSims

Tijdens het leven op het land en vooral onderwater loop je de kans een nogal ongewone sim tegen te komen. De ZeeMeerSim, deze sim heeft een grote staart als je in water komen, maar krijgen geschubte benen als ze aan land komen. ZeeMeerSims zijn van naturen geweldige duikers en zwemmers, zo zwemmen ze sneller dan normale Sims en dit laten ze nog maar al te graag zien.Screenshot-313

ZeeMeerSims hoeven niet te douchen, maar het is wel slim dit af en toe te doen. ZeeMeerSims mogen namelijk niet uitdrogen. Daarnaast moest ZeeMeerSims eens in de zoveel tijd zout water zien van een meer of oceaan om hun zeemeer vorm te houden.

Screenshot-312

Wil je zelf een ZeeMeerSim hebben, dan zul je goed bevriend moeten raken met een ZeeMeerSim, zij zullen je magisch ZeeMeerWier geven wat je sim omtovert in een ZeeMeerSim. Sims die een ZeeMeerSim kennen kunnen deze ook oproepen met een magische schelp

Water activiteiten

Omdat Isla Paradiso zo omringt is door water moeten er wel nieuwe activiteiten in en bij dit water te doen zijn. Zo kun je gaan windsurfen of zelf je eigen windsurf bord ontwerpen.

Screenshot-328Voor de snelheid duivels zijn er ook 2 soorten speedboten te krijgen. Deze zijn te gebruiken als vervoer over het water, maar kun ook gebruikt worden om lekker mee te gaan water skiën.

Voor de minder fanatieke Sims zijn er ook nog de waterfiets, roeiboot, zwaan, waterski en zeilboot. Ook al deze voertuigen kun je gebruiken om je naar het vaste land te brengen. Maar pas op, de kraken ligt ook op de loer!

Andere interacties en carrières

Naast een lading aan water interacties zijn er ook nog een aantal nieuwe dingen te doen op het vaste land. Zo kun je zonnen op het strand of een zandkasteel bouwen.

Screenshot-197Wie een carrière aan het strand wil hebben kan als strandwacht aan de slag. Het is hierbij elke dag ja taak om Sims aan de stranden uit het water te redden en te reanimeren wanneer nodig.

Voorwerpen

Bij het hele resort en eiland gevoel horen natuurlijk een groot aantal nieuwe voorwerpen. Exotisch Eiland heeft zeker niet te weinig voorwerpen. Het voegt toe op de gebieden welke in exotisch eiland natuurlijk centraal staan: eiland leven en resorts. Zo zijn er genoeg voorwerpen om aan je resort toe te voegen

Resort voorwerpen

Screenshot-363Je gasten willen natuurlijk van alles van je resort. Een van de dingen om je resort te verbeteren is dan ook het plaatsen van bepaalde objecten. Zo heb je het buffet, welke instelbaar is op verschillende maaltijden en kwaliteiten, en de vuurloop, deze is in te stellen op verschillende temperaturen en zal je sims uitdagen om deze te trotseren.

Zwembad voorwerpen

Screenshot-367De Sims 3 Exotisch Eiland voegt eindelijk toe waar we al jaren op wachten: nieuwe zwembad voorwerpen. De zwembad glijbaan is eindelijk toegevoegd in 2 varianten, er is een zwembad waterval en een zwembadbar voor je Sims om drankjes te drinken terwijl ze verdrinken.

Water voertuigen

Screenshot-365De Sims 3 exotisch eiland kent geen nieuwe auto’s of fietsen. Maar wel een nieuwe categorie genaamd de water voertuigen. Hier vind je 7 boten en 2 windsurf planken. Daarnaast zijn er 3 aanleg plekken voor boten die natuurlijk nodig zijn om de boten te plaatsen.

Kleding en Haarstijlen

Hoewel dit niet mijn sterkste punt is moet ik het er toch over hebben: kleding in de Sims 3 Exotisch Eiland.

Voor de vrouwen zijn er een groot aantal nieuwe outfits voornamelijk bestaande uit jurken. Zwemkleding (wat je juist zou verwachten) is er echter niet, alleen een duikpak, zwemvest en strandwacht shirt is er nieuw.

Voor de mannen zijn de nieuwe shirts in 3 categorieën op te delen: eiland leven bloezen, resort kleding en surfer shirts. Bij de broeken zijn het vooral korte (zwem)broeken. De mannen hebben dan ook wel nieuwe zwemkleding, niet veel want het zijn 2 zwembroekjes.

Voor de haarstijlen zijn het bij de mannen de typische surfer haarstijlen. De vrouwen beperken zich tot een paar lange haarstijlen en stijlen met bloemen of staartjes.

Conclusie

De Sims 3 Exotisch Eiland is een leuke nieuwe uitbreiding het voegt zeker een aantal leuke nieuwe elementen toe. Echter is het niet wat ik verwacht had. De resort gameplay is te simpel waardoor je te snel een vijf sterren resort bereikt. Het duiken is leuk maar als je alle kavels een keer gezien hebt heb je het ook wel gehad. De woonboten daarin tegen zijn wel een leuke en welkome toevoeging. Ook de nieuwe water voertuigen voegen een extra element toe aan de normale gameplay.

Kwa voorwerpen is er in dit uitbreidingspakket genoeg echter valt de kleding een beetje tegen. Met name het ontbreken van zwem/zon kleding. Ook de ZeeMeerSims hebben geen geweldige nieuwe opties, sterker nog het altijd willen zwemmen is wordt uiteindelijk erg irritant door het vele te laat komen.

Simlicious geeft de Sims 3 Exotisch Eiland dan ook een 7,5