Preview Middeleeuwen

Op de gamescom 2010 kregen we ook een preview van de sims middeleeuwen. Hieronder kun je de bevindinge vinden. Onthoud dat het een alpha versie was van het spel met veel bugs.De presentaties werd verzorgd door Rachel Bernstein de producer van de Sims middeleeuwen en ze had een toepasselijk zelf gemaakt the sims medieval shirt aan :P.

Na de preview van na middernacht volgde de preview van de sims middeleeuwen. We krgen het rijk met het kasteel te zien. en zagen dat er een plaag in het rijk was van de koning. De plaag had al wat slachtoffers gemaakt.

Quests

Het spel draait vooral op quests voltooien. Aan het begin kies je 1 hoofd quest waar alle ander kleinere quests aan gerelateerd zijn.

heb je de hoofd quest gekozen dan krijg je quest points. Je kiest een kleinere quest. Hierbij kies je wie de quest lijd en wie helpt en wat we precies als doel hebben. Hiermee gaan er wat quest points af. je voltooid de quest bijvoorbeeld door de koning te genezen. Je het is hierbij nodig dat je een serum maakt je zult dus een doctor in je rijk nodig hebben.

Verhalen vertellen

Tijdens de quest kun je nog steeds ene verhaal met je sims vertellen. Het maken van filmpjes en foto’s is nog steeds mogelijk.

Werk

De Sims helden in je rijk moeten nog steeds werken. De dokter maakt nog steeds andere sims beter. Doet zij/hij dta niet dan zal deze bestraft worden met een martel methode. Het werken in de sims middeleeuwen is echt op een middeleeuwse manier. Je gebruikt geen technologie en een fornuis betaat niet. Je gebruikt kruiden voor een serum enz.

Leven

Je sims leven nog steeds. Ze leven bij hun werk. Ze kunnen nog steeds kinderen krijgen alleen deze worden baby en dan kind maar worden nooit ouder. Er zit geen leeftijd systeem in het spel.

Koning/Koningin

Aan het begin kies je ook een koning of Koningin later als hij dood gaat aan bv een plaag dan kun je iemand anders aanwijzen of gewoon geen koning nemen.

Bouwen/Kopen

De bouw en koop modus zijn ook nog steeds aanwezig in he spel. Alle spullen zijn wel middeleeuws en je zult geen koelkast of vaatwasser zien maar in plaats daar van ene haard met een pot om op te koken. De creëer een stijl tool is ook aanwezig maar ook hier heb je beperkingen. Om het echt middeleeuws te laten lijken hebben ze veel patronen weg gehaald en kun je niet alles aanpassen.

Creëer een Sim

Het maken van een sim is nog steeds mogelijk. Je moet dan wel een nieuw deel van je rij k bouwen om daar een held-sim in te plaatsen. Deze kun je zelf maken of een standaard kiezen. Maak je er een zelf dan kun je de kleren kiezen. Ze hebben geen sportkleding en zwemkleding en je kunt nog steeds eigenschappen kiezen. Deze zijn nu beperkt naar 3: 2 goede en 1 slechte. Je kunt de stem zelf ook bepalen. De creëer een stijl tool is ook aanwezig maar zonder patronen. Je kunt de kleuren alleen aanpassen.

Dieren en post

Er werd ene vraag gesteld over paarden. Er zitten geen paarden in het spel maar de sims hebben wel een primitieve telefoon: een postduif :P. Deze zit in een soort postbus achtig kooitje.

Geloven

In het spel zaten geloven wat best wel leuk was want 2 kerken stonden naast elkaar. 1 kleine kerk en de andere kun je vergelijk met de dom in keulen (zou een perfecte plaats voor de presentatie zijn)

Exchange en Custom content

Na de presentatie werd ook gevraagd naar custom content en een exchange. Het is zo goed als zeker dat er geen exchange komt en custom content denken ze nog over (je kunt de games vaak daar toch wel voor aanpassen door hackers). Ze denken ook nog over een community website met een leaderbord met scores

Uitbreidingen

De producer van middeleeuwen die de presentatie gaf sprak haar mond een beetje voorbij. Ze sprak zachtjes over misschien uitbreidingen.

Prestaties

Nu ik alles over het spel zo’n beetje gehad heb ga ik het hebben over de prestaties an het spel. De graphics zijn echt geweldig en het lijkt alsof het spel niet gekopieerd is maar opnieuw gebouwd. Er zaten veel bug in die in soms 3 niet meer zitten. Zoals mensen die slapen door de muur :P. Je ziet voor het eerst op schaduwen van wolken. En de stenen zijn gewoon prachtig. Het water is nog niet heel mooi maar dat zal best nog aangepast worden. Het spel was wel erg snel en volgens mij waren de specificaties niet erg hoog.

Ik ben na de presentatie toch wel enthousiast geworden over de game terwijl ik dat eerst niet was. Laten we hopen dat ze wel veel verbeteren voor de lancering in maart.