De Sims Middeleeuwen Piraten en Adel

De eerste presentatie die we te zien kregen was de Sims Middeleeuwen Piraten en Adel, de uitbreiding die donderdag 1 september in de winkels ligt. Het verhaal gaat met piraten en adel een beetje verder, de piraten komen humeurig uit het zuiden omdat ze denken gesaboteerd te zijn. De adel komt uit het noorden en denken een deal te kunnen sluiten. Dit gebeurt allemaal in hetzelfde rijk wat je al kent. De piraten hebben hun eigen plek bij de haven. De adel hun eigen plek bij het kasteel.

Het grootste deel van de uitbreiding gaat over de quests. Het spel bevat nu grotere en langere quests. Ook hebben sommige quests nu een speciaal einden, of de piraten winnen, of de adel wint of ze winnen beide een beetje.

Verder zijn er natuurlijk de nieuwe objecten, zo zijn er een groot schala aan Koninklijke adel en piraten meubelen. Ook de ondervraag stoel. In deze stoel kun je sommige sims een beetje plagen om informatie los te krijgen, in sommige quests is dit nodig. In create a sim bevat het spel ook een aantal nieuw jurken voor zowel de adel als de piraten.

Wat ook nieuw is dat de sims een dier bij zich kunnen dragen, dit kan een papegaai (piraten) of een valk (adel) zijn. De valk kregen we niet te zien maar de papegaai bevat een aantal mogelijkheden zoals een andere sim aanvallen of praten tegen de papegaai, natuurlijk hebben alle papegaaien ook andere tropische kleuren.

Nieuw in het spel is dat je doormiddel van kaarten kunt gaan schat graven, eerst zorg je dat de sim de schept heeft, dan lees je de kaart en krijg je een hint, ben je er dan graaf je het op. Wat je vind kan verschillen van mineralen tot goud of zelfs een magere Hein costume. Dat laatste is wel heel gaaf.

De presentatie was erg kort en ik heb niet echt een idee dat ik een goede indruk heb gekregen van het spel. Maar we zullen het zien: Donderdag 1 september ligt de Sims Middeleeuwen: Piraten en Adel in de winkels!