De Sims 3 Beestenbende Console

Na de korte presentatie van de Sims Middeleeuwen Piraten en Adel volgde de presentatie van de Sims 3 Beestenbende voor PS3 en Xbox 360. Het begon op het kerkhof van de familie “van de kerkhof”.

Hier kregen we meteen het jagen te zien, katten kunnen namelijk jagen op spoken in zowel de PC als de Console versie, heeft de kat zijn spook gevonden dan zal deze gevangen worden door de kat, waar het spook dan terecht komt in onbekend. Wel lijkt het jagen erg op de Sims 3 Ambities. Uit de ogen van de kat komen stralen die de kat vangen.

Daarna was het de beurt aan de honden, 1 hond van de familie was net overleden, door een va de karma powers die nu ook al in de console versie zit kon de hond weer tot leven gewekt worden. Het baasje van de hond werd door de hond zelf weer opgevrolijkt met behulp van trucjes. Dit is zo ongeveer waar de presentatie eindigde.

Tijdens al dit werd ook het “mysterie dagboek” getoond, dit is een beetje zoals quests. In het boek zie je een aantal hoofdstukken, je gaat de hoofdstukken een voor een af. Sommige hoofdstukken vereisen huisdieren zoals een kat of een hond, dit omdat het huisdier dan wordt gebruikt om bijvoorbeeld spoken te vangen. Voor elk van deze hoofdstukken krijg je ook een beloning of zelfs meerdere beloningen, dit zijn meestal objecten voor huisdieren of de sims zelf.

De game bevat ook 2 nieuwe karma powers, een karma power verandert een sim in een huisdier of/en andersom. Een andere zorgt er voor dat alle huisdieren als gekke door de hele buurt lopen. Sommige van de oude karma powers werken nu ook weer op huisdieren zoals hierboven genoemd. Ook het karma menu is nu wat overzichtelijker geworden.

Huisdieren kunnen natuurlijk ook dood gaan, in de Sims 3 op console kan dit maar door 1 manier: ouderdom. De producer bleef er op hameren dat dat de enige manier was maar zelf vind ik dat nog een beetje raar want dan hoef je je huisdieren dus nooit eten te geven?!? Anyway, wanneer een hond of kat overlijd leef deze nog een paar dagen verder als een bestuurbare geest.

Als laatste wil ik nog noemen dat op de 3DS er een mogelijkheid bestaat om een familie met alléén maar dieren te hebben.