Review De Sims 3 Dragon Valley

Screenshot-6Op 30 mei bracht het store team een nieuwe wereld naar de Sims 3 Store. De Sims 3 Dragon Valley, deze modern-middeleeuwse wereld kent een middeleeuwse stijl maar omdat het de Sims 3 blijft met mobiele telefoons noemen we het maar modern-middeleeuws. Een aantal Sims die je in de wereld tegenkomt zijn dan ook niet middeleeuws.

De wereld is in 2 versies te krijgen:

  • De standaard bundel (€20) Je krijgt dan Dragon Valley en 100 Simpoints om te besteden in de store
  • De gouden bundel  (€27) Je krijgt dan Dragon Valley, de Keltische oorden set met een aantal koop en bouw object en 1900 Simpoints om in de store te besteden

De WereldScreenshot-123

Zodra je de wereld betreed zie je meteen dat de wereld dus niet zo modern is, alles in een oudere stijl met veel hout, vuur en bruine kleuren. De rabbitholes kennen veel rieten, puntige daken of kasteel muren.

Bestaande huizen in de buurt zijn klein en knus met de uitzondering van een paar grote kasteel villa’s. Huizen kennen een redelijk lage prijs waardoor je kleine huishouden uit meerdere huizen kunnen kiezen (in tegenstelling tot 1-2 huizen in andere buurten). Ook voor de bouwers zijn er genoeg lege kavels aanwezig

Draken

Dragon Valley mag natuurlijk geen Dragon Valley heten als er geen draken zijn. Dus er zijn draken, geen grote mega draken maar kleine schattige babydraakjes die je Sim op je schouder kan nemen zonder verpletterd te worden. In totaal zijn er vier verschillende draken, waarvan er eentje vrijgespeeld moet worden door de “Lintenhertog Balzaal” te kopen voor 1900 Simpoints

Screenshot-156Om een draak te krijgen kun je twee dingen doen: een ei zoeken in de wereld (tip: kijk eens rond op de begraafplaats en het stadspark) of een ei kopen voor 395 Simdollars. Wanneer je een ei in handen hebt heb je verschillende opties om tegen het ei te praten, wanneer je dit doet zal dit invloed hebben op welk draak uit het ei zal kruipen

Na 6 uur zul je een berichtje zien dat het ei bijna uitkomt, je sim zal het ei op de grond plaatsen en er zal een babydraak uitkomen. Nu heb je een babydraak die je eigenlijk niet hoeft te verzorgen. Als je wilt kun je met ze spelen, ze eten geven of ze even uitlaten door te vliegen. Maar dit is niet verplicht

Screenshot-159De groene baby draak is een aardige draak die je graag helpt bij het tuinieren, zo kun je 3 keer sneller leren tuinieren door met de draak te praten, kan hij je planten oogsten en water geven en kun je hem opdragen een schat ergens in de wereld op te roepen. Wanneer je de draak genoeg verwend zal hij je een gemoedstoestand geven: “Teken van de Groene Draak” deze gemoedstoestand zal niet alleen je humeur verbeteren maar zorgt er ook voor dat je sim nooit meer hoeft te eten of naar de wc moet.

Screenshot-160De rode draak is meer aan de sportieve kant, je sim kan van de rode draak veel leren over sporten en zal dan ook 3 keer sneller de vaardigheid atletisch leren. Maar de rode draak heeft ook een duistere kant, zo kan de draak de andere sim nogal opwarmen met zijn vuurballen en foltervuur vloek. Om je te helpen met je atletische vaardigheid zal je sim nooit hoeven douchen of slapen.

Screenshot-161De paarse draak is het echte feestbeest, zo kan de paarse draak de kwaliteit van alle feestjes in de hele wereld verbeteren, kan hij je helpen nieuwe vrienden te maken of vrienden naar je toe te halen en zul je 3 keer sneller charisma opbouwen als de draak zijn trucs verteld. Om je altijd in de feest stemming te houden zal de paarse draak je Sociale behoefte en plezier altijd vol houden.

Screenshot-158De zwarte draak is alleen te krijgen als je ook in het bezit bent van de “Lintenhertog Balzaal” locatie. Maar zodra je deze dan hebt is het niet bepaald een lieverdje zo kan de draak een doodsbloem voor je regelen of een spook oproepen. Om andere sims te pesten kan je Sim de fantoom vloek gebruiken om ze te veranderen in zombies (ook als je de Sims 3 Bovennatuurlijk niet hebt). Wil je graag eindelijk dat potje schaken leren dan kan de rode draak je helpen de Inzicht vaardigheid te krijgen. De zwarte draak zal je ook helpen zodat je niet meer hoeft te slapen en te eten zodra je de hele dag door kunt schaken.

Creëer een Sim

Screenshot-31Als de wereld middeleeuws aan moet voelen kunnen kleding en haarstijlen natuurlijk niet ontbreken. Dus ook bij Dragon Valley zitten een aantal haarstijlen en kleding stukken. Zo zijn er 2 haarstijlen voor vrouwen (zonder attributen of decoratie), 6 kleding stukken in middeleeuwse en elven stijl en 4 kledingstukken voor mannen waaronder een kilt.

Helaas lijken peuters, kinderen en tieners bij deze wereld buitengesloten te worden deze hebben geen kleding of haarstijlen gekregen wat best had gemogen om de sfeer nog meer middeleeuws te krijgen.

Objecten 

Ook middeleeuwse objecten mogen natuurlijk niet ontbreken, zo krijg je met Dragon Valley een Pot als WC en een muur fontein als wasbak. Ook kent de wereld 3 nieuwe bomen en een nieuwe struik om de tuin mee uit te breiden.

Screenshot-162Om het dak aan te kleden zijn er ook verschillende decoraties, zoals een dak lantaarn, houten afdaken en een rand in de vorm van een draak. Om de muur te kunnen bekleden is er weer een klimop set bestaande uit 5 onderdelen om je eigen huis te bekleden met klimop.

Ook mogen bouwen objecten zoals 2 stenen muren niet ontbreken en natuurlijk een aantal middeleeuwse ramen en deuren zodat er ook dingen het huis in kunnen in middeleeuwse stijl.

Voor binnen zijn er 2 nieuwe vuur lantaarns en een nieuwe eettafel met bijpassende stoel. Voor aan de muur is er ook nog wandkleed met daarop het stadslogo van Dragon Valley.

Lintenhertog Balzaal Screenshot-77

Voor de 1900 simpoints uit de goud versie wordt tevens aangeraden om de “Lintenhertog Balzaal” locatie te kopen. Deze locatie staat mooi naast de tenten in de wereld en komt met een aantal erg mooie middeleeuwse objecten.

Screenshot-68De locatie bevat 2 compleet nieuwe objecten, de strijkerviool en de boogschietbaan. Beide van deze objecten voegen extra gameplay toe. Zo kan een sim zijn atletische vaardigheid verbeteren door een aantal peilen te schieten en zo zijn eigen record te verbeteren.

Screenshot-27

Wie liever houd van muziek kan op de locatie een aantal violen vinden. Door deze violen te bespelen speel je vanzelf de viool vaardigheid vrij en een aantal nieuwe nummers om te spelen.

Daarnaast komt de locatie met een nieuwe planten, een tent om buiten beschut te zitten en een nieuwe middeleeuwse barbecue. Al met al een leuke locatie om te hebben.

Conclusie

Screenshot-155Dragon Valley is een prachtige wereld maar dan moet je er wel echt van houden. Makers van verhalen en filmpjes zullen deze wereld geweldig vinden voor een middeleeuwse setting. Maar de normale speler zit misschien liever in een moderne buurt. Toch als je twijfelt de wereld te nemen zou ik hem wel nemen, hij voegt wel leuke functionaliteit toe met de draken en ziet er gewoon prachtig uit (en de meegeleverde objecten)

Ook de “Lintenhertog Balzaal” is zeker aan te raden als je toch de goud versie wilt kopen. De viool en de boogschiet baan zijn leuk voor wat extra activiteiten en de spullen kunnen met wat andere patronen en kleuren zo in de normale wereld passen.

Toch kent zowel de wereld als de locatie een irritant nadeel, de vrije wil van de object is nogal erg hoog, een sim zal eerder met een draak gaan vliegen dan naar de WC gaan. Om een sim maakt een andere sim wakker om deze een serenade te geven op de viool. Gelukkig is dit een niet al te groot nadeel sinds het op te lossen is met mods (Mod voor Draken) , maar het zou wel fijn zijn als bij volgende werelden hier op gelet wordt.

De Sims 3 Dragon Valley is voor €16 (standaard versie is in de aanbieding) €20 (standaard versie) of €27 (gouden versie) te krijgen als Simpoints bundel in de Sims 3 Store. Later dit jaar zal de wereld verschijnen op Origin.com waar deze ook is te betaling met bank overschrijving en iDeal.

De Sims 3 Dragon Valley in De Sims 3 Store