Geschiedenis

De geschiedenis van Simlicious begint op de ochtend van zaterdag 7 februari 2009. Ik (Rensdesim) was erg verzot van de Sims 3 en zat er dan ook met smart op te wachten. De vrijdag voor 7 februari werd ik erg kwaad op een bepaalde fansite. In bed had ik de hele nacht liggen denken of ik deze zelf misschien niet eentje kon beginnen en dat deed ik. In de ochtend van 7 februari vroeg ik mijn vrienden (Madjenna en Djamon) of ze mee wilden doen en zelf begon ik alles in te stellen voor een site. Het systeem voor de site was vlug gekozen: wordpress. Ik was er verzot op van de iPhone en zag dat iPhoneclub.nl (grote iPhone community) draaide op wordpress en ik ging er zelf mee aan de slag. De URL voor de site werd toen http://sims.tienercarnaval.nl.

We hadden alleen nog geen naam. Tot ik Madjenna vroeg voor een naam. Ze kwam al snel met simslicious. En de site was geboren. Later op die dag kwam ik erachter dat simslicious al bestond en besloot simlicious ervan te maken. En simlicious was geboren.

In april hielp ik hiki wat met zijn blog/site: Sims 3 Nieuws. Hier werd ik later ook nog teamlid. Ergens in mei registreerde ik mijn eerste domeinnaam: renssies.nl voor mijn persoonlijke site. Begin juni waren er veel problemen met .tk domeinen. Waar onze site dus ook op draaide. Ik had toen contact met iemand die een hosting bedrijf aan het starten was en ik besloot een .nl domein te gaan overwegen. Ondertussen begon die persoon zijn hosting. Ik was nog aan het twijfelen. Hosting2Go of Hostcreator (dat net gestart bedrijf).

Ik koos op 20 juni voor Hostcreator en hield nog even stil dat simlicious.nl kwam. Ik wilde een helemaal nieuwe site maken. Alleen dit liep niet zo heel goed af. Ik begon met een site te maken op simlicious.nl. Deze had ik beveiligd zodat niemand erop kon komen. Dat dacht ik tenminste. Want de beveiliging deed het niet en na 1 week was onze site al ontdekt. Ik besloot de site echt te lanceren en met succes we kregen 3x meer bezoekers. Alleen eind juni/ begin juli ging het mis. Na een het afsluiten van de server voor onderhoud startte de server niet meer op. De host probeerde er alles aan te doen maar de server starte niet meer op. De bedrijf wat de server had was ook niet van plan ons te helpen. 4 weken is simlicious uit de lucht geweest en nog erger is dat we alle berichten kwijt waren. De man van de server weigerde ons de back-up te geven. Na 4 weken was simlicious terug op een andere server maar we misten nog veel berichten en het thema was ook weg. Ik maakte snel het thema opnieuw en waren terug.

Toen gebeurde er niet veel speciaals meer. In tussentijd kregen we steeds meer bezoekers en moesten we extra gb aan bandbreedte kopen om de site online te kunnen houden. In februari 2010 bestonden we 1 jaar en dat vierde we. De site kreeg een kleine upgrade en we gaven 1000 simpoints weg. Ik was alleen niet tevreden. Ik had weinig tijd om de site echt af te maken en dat gebeurde ook nooit. Ik besloot op 1 april om een helemaal nieuwe site te gaan maken. Dat was natuurlijk geen grap. Ik wou de site ergens in juni lanceren maar omdat we zaten met de release van ambities deden we dit eind juni. We gaven ondertussen allemaal sneakpreviews en op 19 juni om 16:00 werd de nieuwe site officieel gelanceerd na 2 weken dicht te zijn geweest. Alleen dit liep ook niet als gepland. Het forum wilde al niet meewerken en de avond voor de lancering crashte de pc met alle tutorials en objecten. Deze hebben we nog niet terug. Maar dit proberen we zo snel mogelijk te doen. Na de lancering was de site ook nog niet optimaal. Veel mensen kregen 404 foutmeldingen omdat een stylesheet niet werkte. De site was ook enorm traag. Dit werd al snel opgelost met wat hulp en nu zie je dat we helemaal online zijn.