Review De Sims 3 Ambities

Hehe, eindelijk is hij er, Sims 3 Ambities! Ik heb er lang op gewacht en tot op de dag dat hij uitkwam hoopte ik dat het een geweldig spel zou zijn en wat blijkt: het is een geweldig spel! Maar wat maakt Sims 3 Ambities nou zo leuk?

Bij Sims 3 Ambities kan je namelijk kiezen uit 7 nieuwe beroepen. Dit maakt het hele Simsleven al een stuk leuker, want zeg nou zelf: altijd maar diezelfde banen en promoties vervelen ook op den duur. Maar welke beroepen zijn er nu nieuw? Je hebt keuze uit de volgende: privédetective, brandweerman, arts, stylist, spokenjager, binnenhuisarchitect en tatoeëerder. Het leuke van de beroepen is dat je vergeleken met een baan hierzelf ook echt iets moet doen. Ben je bijvoorbeeld brandweer moet je je Sim zelf op de brand afsturen en de klusjes laten opknappen. Bij stylist moet je ook echt zelf de klant stylen en bij tatoeëerder de klant een mooie tattoo aanbrengen.

Ben je liever lui dan moe, dan kan je ook kiezen voor werk dat verdient wanneer jij wil. Hiervoor heb je de nieuwe hobby’s beeldhouwer en uitvinder. Met deze hobby’s verdien je geld (netzoals bij schilderen, voor fooi gitaar spelen enz.) en je kan zelf beslissen wanneer je het uitoefent.

Ook heb je nieuwe kleding, meubels, kapsels enz. Kleding en kapsels zijn vooral bedoelt voor het beroep stylist nog interessanter te maken. Natuurlijk zijn de kleding en kapsels er ook omdat het simpelweg bij elk uitbreidingspakket wel zit.

Een uitbreidingsartikel waarop ik al sinds Sims 1 zit te hopen is de wasmachine! Sims kunnen voortaan hun eigen was doen. Dit maakt het hele spel nóg realistischer! Houden de Sims hun was niet bij en heeft een Sim zich omgekleed, dan blijft er een hoopje kleding liggen. Voor de nette Sims onder ons is dit geen pretje. Natuurlijk hoort bij een wasmachine ook een wasdroger en er zijn verschillende accessoires die je bij je ‘waskamertje’ kan neerzetten, zoals wasmiddel, een waslijn, opgevouwen kleding enz. Een geweldige nieuwe mogelijkheid dus om je Sims nog meer op jou leven te kunnen laten lijken!

Er is ook een nieuwe buurt: Twinbrook. Het heeft wat weg van een moerassig stadje maar toch heeft men daar een villawijk. De huisjes zijn ouderwets en verlaten, tot chique en modern (denk aan de villa’s). In de buurt zijn ook nieuwe openbare plekken zoals de stylist/tatooshop, kringloopwinkel, wasserette, promenade enz. Ook is er een vuilnisbelt waar Sims, die niet bang zijn om vuil te worden of gewoon handig willen zijn met spullen, hun goedje bij elkaar kunnen zoeken. Met deze spullen kunnen ze iets maken en zo de uitvinder uithangen.

Al met al vind ik Sims 3 Ambities een topuitbreiding. Een klein nadeel ervan is dat je met een grote familie niet elke Sim apart een beroep moet laten uitoefenen. Dit komt omdat je met één Sim al lang bezig bent om in de beroepenladder omhoog te klimmen. Maar dat mag de pret niet drukken: ik ben fan van Sims 3 Ambities!