Preview de Sims Middeleeuwen

Op 22 februari was het weer tijd voor een preview van een nieuw sims spel. En ja hoor dit keer voor de Sims Middeleeuwen.

Dit keer vond het plaats in hartje Amsterdam. De preview was van 19:00 tot 21:00 maar liep uiteindelijk iets uit.

Na een tijdje wachten in de hal was er eindelijk beweging en gingen we allemaal naar boven. Daar kwamen we tot de conclusie dat we niet allemaal konden spelen. Er waren namelijk te weinig computers. Ik (Rensdesim) had niet gelijk een computer.

Het was tijd voor de presentatie van Aaron Cohen (Marketing director van the Sims Label). De presentatie begon goed. We kregen vooral de 10 beroepen in het spel te zien en de dingen die wij niet 1-2-3 zouden vinden. Op een geven moment besloot Aaron een sim in de put te gooien. Dit was de tovenaar van het koninkrijk. Wat we meteen al te zien kregen was dat het gevecht een hele tijd kan duren. Vooral als het een tovenaar van een goed level is.

Het was de buurt aan de spion in het spel. Aaron koos ervoor om de spion de koning te laten vergiftigen. Dit gebeurde en helaas de koning overleed. Maar dat betekende niet het einde van het spel. We kregen gewoon nog wat andere dingen te zien. Zoals de 2 geloven in het Koninkrijk, helaas waren de namen zo moeilijk dat ik ze niet meer weet. Waarschijnlijk zijn deze ook anders in de Nederlandse versie van het spel. Beide geloven kunnen ook een kerk in het koninkrijk hebben. Uiteindelijk is er wel maar 1 geloof dat echt het populairst is in het koninkrijk. Dit zie je door middel van een meter tijdens godsdiensten.

Op naar de volgende: de Nar (als ik het goed heb). Deze heeft als doel om het koninkrijk te amuseren. Hij kan dan ook zijn eigen liedjes schrijven en optreden. Hier hebben we niet veel van gezien

Aan het begin kregen we de ridder even te zien in een duel met de koning. Helaas verloor de ridder. Tijdens een duel kun je wel zelf kiezen hoe je vecht. En hoe vaker je vecht met iemand hoe meer keuze je krijgt en hoe hoger je level geraakt.

Toen Aaron het koninkrijk weer een koning(in) wou geven zagen we eindelijk de CAS. Het is zo dat je bij het plaatsen van gebouwen een sim daar in zet. Hierbij krijg je de keuze om een sim zelf te maken en om een standaard man of vrouw te kiezen. Aaron maakt dus zelf een koningin. We zagen wat kleding maar niet heel veel van de CAS. Helaas bij het opslaan liep het spel vast en Aaron kon dus niet verder. We hebben even een vragen rondje gedaan. En we kwamen erachter dat de Sims Middeleeuwen een losse franchise is en deze later ook content zal krijgen. Maar er is geen store en ook geen dagboek functie op de site (fluit, fluit). Wel zal er een camera en video functie aanwezig zijn.

We kregen nu dan eindelijk het spel te spelen. Ik moest eerst nog een half uur wachten voor ik kon spelen maar na dat halve uurtje mocht ik dan eindelijk samen met Mogway het spel gaan spelen. We begonnen met het nieuwe koninkrijk: Mogway. Mogway was het daar niet zo mee eens maar ik had al op ok gedrukt :P. Toen ik eindelijk wist hoe ik in de CAS terecht moest komen maakte we een dikke blonde oud uitziende koning. Dat oud gedeelte is en speciaal verhaal: Sims worden niet ouder maar er is wel een slider aanwezig voor oudheid verschijnselen op het gedicht enz. Heel gaaf is dat. Aan het eind kies je 2 goede traits en 1 slechte.

Eindelijk kon ik gaan spelen. Ik koos voor de First Steps Quest en begon hem te spelen. Hier kwam ik in de tutorial ook was bugs tegen. maar het is niet lastig te spelen. Je krijgt alles goed uitgelegd en rechts langs je sims waarmee je de quest doet staat de stap die je moet uitvoeren. Uiteindelijk verdien je punten en kun je daarmee weer een 2de gebouw plaatsen. Ik koos voor de tovennaars toren. Tijdens het spelen kwam ik erachter dat er 3 rabbit holes zijn: Sommige acties in het bos, Shopping Vill (Engelse naam) en het schip.

Kwa bouw-opties is er ook niet zo heel veel. Je kunt GEEN muren plaatsen en geen vijvers enz. Er zijn wel veel koop items.

Helaas moest ik eerder naar huis en kon ik het spel niet afmaken maar toch hoop ik dat ik je een goed beeld heb kunnen geven van het spel. Mocht je vragen hebben dan kun je ze altijd stellen door een mailtje te sturen.

Ik wil hierbij EA ook nog even bedanken voor een geweldige dag.