3de Preview de Sims Middeleeuwen

Het is ondertussen onze 3de preview van de Sims Middeleeuwen maar we vonden het otch belangrijk om deze nog te schrijven. We hebben nu namelijk echt 4 uur de tijd gehad om het spel te spelen. We werden voor 17 maart uitgenodigd op het kantoor van EA. Omdat alleen ik (Rensdesim) van Simlicious kon gaan vroeg ik Mitchel van Supersims3 om met mij mee te gaan en de game te spelen.

Na een kleine ontvangst op het kantoor van EA kregen we meteen de game te spelen. We gingen verder op een save game die alle (Nederlandse) fansites hebben gespeeld dus alles was al ingericht. We begonnen met de Queeste “Ter ere van de Koning” hierin moest de koning in duel winnen van een dorpeling. Hierbij kreeg hij hulp van de tovenaar. Dit mochten we overigens zelf kiezen met wie hij deze queeste zouden doen.

Na het kiezen van de queeste begin je natuurlijk meteen met de queeste. Om het kort samen te vaten moest de koning door de tovenaar betoverd worden om te winnen. Dit ging gewoon gemakkelijk en wordt goed uitgelegd. Het enige probleem wat we tegen kwamen was een foute vertaling. Een bepaalde spreuk die de tovenaar moest bestuderen was in de queeste uitleg net iets anders dan in de lijst met spreuken. Dit wordt waarschijnlijk in een update opgelost.

Ondertussen was een deel van de queeste ook het winnen van een koningsbal toernooi. Dit koste veel oefening. Uiteindelijk na 3 uur was de queeste voltooid. De koning had het duel gewonnen en de dorpeling was verslagen. Het werd weer tijd om een andere queeste te kiezen. Dit keer werd het een kikker die tot mens gekust moest worden. Deze queeste deden we met de arts en de spion. Tijdens deze queeste verschenen de dingen die gebeurde in een mooie verhaal vorm op het scherm. Deze queeste hebben we uitgespeeld in 1 uur.

Nu we een samenvatting hebben van wat we hebben gedaan kunnen we wat dingen uitlichten

Verantwoordelijkheden

Elke held krijgt op een bepaalde tijd van de dag 2 verantwoordelijkheden die voor een bepaalde tijd voltooid moeten worden. Sommige zijn makkelijk andere zijn wat lastiger. Sommige geven ook wel eens een rare situatie zie bijvoorbeeld de petitie hieronder.

Het rijk

Wat veel mensen zich afvragen is hoe het rijk nu in elkaar steekt dus hier de uitleg. Je begint met een jonkheer hiermee doe je een queeste waarmee je punten verdient. Met die punten kun je gebouwen neerzetten. In die gebouwen zet je dus weer helden sims neer die je zelf kunt maken of een standaard sims kiest. En zo bouw je dus het rijk op.

Bouwen/Kopen

Zoals hierboven gezegd zet je gebouwen neer. Deze zijn standaard al volledig ingericht. Je kunt het echter zelf nog veranderen. Wanneer je een object verwijdert dat verplicht is dan zal er een melding verschijnen en kun je niet terug in de queeste. Helaas kun je alleen inrichten. Je hebt geen echte bouw opties. Sommige vloeren en muren kun je overigens wel aanpassen.

Concentratie/Behoeftes

De moodlets uit de Sims 3 zitten er wel een soort van in. Dit zijn moodlets die de concentratie beïnvloeden. Is de concentratie beter dan zal je de queeste makkelijker en sneller afronden. Behoeftes zijn er overigens maar 2: honger en energie. Deze moet je dus ook in de gaten houden maar sims zullen het ook automatisch oplossen. Om over naar de wc gaan te praten: dit is niet meer verplicht. Heeft je sim even niks te doen dan zal hij naar een pot in huis lopen om daarin hun behoefte te doen maar je hoeft er geen rekening meer mee te houden.

Conclusie

Het spel is wel ontzettend leuk en verslavend maar sommige dingen hadden wat beter gekund. Zo is de camera niet zo heel handig. Deze kan niet 360 graden draaien. Ook waren er te weinig verschillende verantwoordelijkheden maar dit kan makkelijk veranderen in een patch.

Toch blijft het spel ontzettend leuk en je bent ook echt uren bezig met het voltooien van queesten en het bouwen van je rijk maar dan heb je ook wat. Als ik het spel een cijfer moest geven dan gaf ik het een 8 omdat het spel nog niet helemaal lekker loopt en wat bugs bevat. Maar toch is het ontzettend verslavend en leuk 🙂

We willen nog even EA Nederland bedanken voor een geweldige dag en de geweldige kans om het spel echt te spelen.