Premium Content Review: Steenworp Kas

Bij de release van de Sims 3 Jaargetijden miste er echt iets enorm aan de game, kassen. Deze waren immers ook aanwezig bij de Sims 2 en zorgde er voor dat je Sims alle tijden planten konden groeien. Op dezelfde dag als de release van jaargetijden werd dan ook de Steenworp Kas in de Sims 3 Store uitgebracht, deze locatie zou je Sims helpen hun planten in leven te houden. Naast de echte locatie kwam het ook nog met 2 premium content items: het SnelGroei Tuinierstation en de Plants vs. Zombies Zonnebloem.

Kleding 

De Steenworp Kas set bevat in totaal 32 objecten maar wat nieuw is, is dat dit de eerste locatie-set is die kleding bevat. De kleding is niet echt tuinier kleding, want met een jurk in de tijn werken doet niemand. Toch doet de kleding wel een beetje boers aan, dus perfect voor je Sims in het beetje boerse Appaloosa Plains.

Het SnelGroei Tuinierstation

Het SnelGroei Tuinierstation is misschien wel het handigste premium content item wat ik ooit heb gehad, Dit tuinier station stelt je in staat om met je planten te praten, zelfs als ze geen tuinier vaardigheid hebben. Het tuinierstation heeft als voordeel dat je kun praten tegen veel planten tegelijk.Daarnaast bied het tuinierstation een optie om onbekende zaadjes te identificeren, als je Sim genoeg tuinier vaardigheid heeft zullen deze zaadjes dan ook echt weergeven worden voor wat ze zijn. Maar hier zit ook een ander (handig) luchtje aan. Zo lijkt het tuinierstation een zaden spawner te zijn. Zo zul je dus regelmatig zaadjes vinden rondom het tuinierstation, dit kan van alles zijn uit verschillende uitbreidingen.

Wie zijn planten graag allemaal te gelijk wil bemesten kan de compostmaker openen en deze volstoppen (max 3 items) met eten of andere mest. Vervolgens kies je compostmaker gebruiken en al je planten zullen bemest worden. Als je ze vergeet water te geven, geen probleem, dit doet het tuinierstation automatisch voor je, en stopt ook weer automatisch.

De Plants vs. Zombies ZonnebloemDeze beetje cartoon-achtige plant past goed bij de erwten schieter uit de Bovennatuurlijk Limted Edition. Voor deze uitbreiding heeft deze bloem dan ook een extra functie, zombies zullen eerder op deze zonnebloem afgaan dan je zuurverdiende planten. Daarnaast heb je de mogelijkheid met deze bloemen te dansen om de “Hier komt de zon” moodlet te krijgen. Welke +40 humeur geeft.

Om de 5 Sim-uren zal deze plant ook 1 zonlicht loslaten, dit is een soort ster, in eerste instantie zou je niet denken dat deze nut hebben, maar dat ze alleen na zoveel uur weer verdwijnen. Alleen dit zonlicht heeft wel een functie, wanneer je deze in je invertaris plaatst zul je de “Hier komt de zon” moodlet krijgen en deze zal blijven tot een uur na het verdwijnen van het zonlicht, slim dus om deze in je sim zijn inventaris te plaatsen voor hij of zij naar het werk gaat.

Maar het zonlicht heeft nog een vele betere functie: plaats er 3 in het tuinierstation en maak er compost van, je planten zullen dan “Overheerlijk” bemest worden en onkruid zal verdwijnen en als dat nog niet genoeg is zorgt deze er ook nog voor dat planten de volgende groeistatus bereiken. Het is daarom slim planten eerst te oogsten, dan de compostmaker te gebruiken om ze vervolgens weer te oogsten.

De Steenworp Kas

De Steenworp kas is de plek waar alle nieuwe objecten samen komen. In deze kas kunnen Sims lekker planten groeien of lekker even relaxen. Op de kavel bevinden zich ook al een aantal voor geplante planten, sommige zullen bij een eerste bezoek al oogstbaar zijn. Zo is er vlamfruit, sla, tomaat en levensfruit te vinden.

Wie goed op de kavel rondkijk zou wel eens speciale zaadjes kunnen vinden, ook op deze kavel bevinden zich namelijk een aantal bronnen van zaden.

De kavel is 40×30 groot, helaas is er in Sunset Valley geen plek voor deze kavel wanneer je bovennatuurlijk hebt, de perfecte plek wordt dan ingepikt door het alchemie winkeltje. Ook in Appaloosa Plains is geen perfecte plek voor deze kavel. Hoewel Appaloosa Plains wel een kavel kent van 40×40, deze dien je zelf even via stad bewerken openbaar moeten maken. Daarna kun je in de bouw modus even de bestrating een beetje doortrekken en klaar.

Andere Objecten 

Naast de premium content items en de kavel bevat de set natuurlijk ook nog een aantal andere objecten, zo vind het in de set een aantal nieuwe meubels gemaakt van tonen en zakken zand. Ook een bijpassende tafel en bank mogen niet ontbreken. Daarnaast komt de kavel natuurlijk met de grote lading onderdelen voor glazen daken.

Een speciaal object is wel de plantenbak, deze bak kunnen je Sims binnen neerzetten om planten binnen in huis te houden. Dit kan nu ook zonder bovennatuurlijk. Helaas is het wel erg jammer dat dit een exacte kopie is van die van bovennatuurlijk, een ander design was ook mooi geweest.

Problemen met Jaargetijden

Helaas heeft de kas niet de functie die hij moet hebben, zo regent het soms in de kas en valt de sneeuw binnen in de kas. Het store team is bezig met een oplossing. Maar deze is er op het moment nog niet, wil je dat er geen regen of sneeuw in de kas valt, dan kun je kijken in dit topic. Hier legt een SimGuru precies uit hoe je de kas sneeuw vrij houd. Helaas houd dat wel in dat planten nog steeds inactief worden in de winter.

Conclusie

De set heeft een mooi aantal objecten en het tuinierstation is erg handig, wel jammer van de (tijdelijke) problemen met Jaargetijden en de gekopieerde planten bak. Voor de simmers die echt van tuinieren houden of van bouwen is dit zeker een goede set. Voor de gene die alleen het tuinierstation willen, die kunnen misschien beter even wachten tot deze los te koop is. Al is dit natuurlijk niet zeker en misschien dat de tijdelijke prijs van 1700 Simpoints je wel overhaalt om deze set toch te kopen. De set is zeker erg goed en de objecten werken goed en zien er mooi uit. De kleding spreekt me dan weer minder aan, maar misschien kun je het leuk met iets combineren.

De Steenworp Kas in de Sims 3 Store