Review De Sims 3 Wereldavonturen

Inleiding

Met dank aan EA hebben we De Sims 3 Wereldavonturen eerder kunnen spelen. Ik was zelf dol blij hem te mogen spelen SL380078en ben meteen begonnen. In de dagen dat ik het Review exemplaar had heb ik veel video’s gemaakt en kleine weetjes gepost. Al deze berichten kun je hier terug vinden.

Nieuwe opties

Kelders

TS3EP01 2009-11-15 13-09-12-45In De Sims 3 Wereldavonturen heb je veel nieuwe interacties en opties om het leven van je Sims beter te maken. Een van die opties is de mogelijkheid om kelders te maken. Veel mensen hebben met de sims 3 al kelders gemaakt maar deze waren niet echt mooi en werkte niet naar behoren. EA heeft naar onze mening geluisterd en heeft een tool in de sims 3 wereldavonturen gebouwd om kelders te maken. Het enig wat je hoeft te doen is wat te slepen en een trap te plaatsen, in je kelder is dan al klaar. Deze toevoeging zit ook in patch 1.5/1.6 voor De Sims 3

Trappen en Hekken

TS3EP01 2009-11-14 23-32-25-21Ook nieuw in de sims 3 wereldavonturen is de mogelijkheid om trappen en hekken te bewerken in de CAS (Create A Style) je kunt nu de trappen hun eigen patroontje geven. Dit werkt prima. Ik heb zelf ook gemerkt dat patronen sneller inladen (hier ergerde ik me aan bij De Sims 3). Voor hekken geld hetzelfde. Alleen hekken gekocht in de sims 3 store werken niet altijd. Deze toevoeging zit ook in patch 1.5/1.6 voor De Sims 3

Nieuwe interacties met andere sims

TS3EP01 2009-11-17 21-03-07-51Er zijn ook een aantal nieuwe (sociale) interacties gekomen met je sims. Zo kun je bijvoorbeeld over je avonturen praten met andere sims en liedjes leren van andere Sims. In Egypte kun je de liedjes “O, waar is mijn mummie” en “In de hete woestijnzon”. Met deze liedjes kun je weer optreden of je sims gaan ze spontaan zingen als ze niet te doen hebben. Andere sims kunnen ook voor je poseren zodat jij een leuke foto kunt maken met je fotocamera. Deze foto’s kun je verkopen of aan de muur hangen. Veel foto’s hebben ook een bepaald onderwerp bijvoorbeeld gebouwen of personen. Hoe meer foto’s je maakt hoe beter je wordt. Een fotocamera moet je sim nog kopen in een vakantieland. Je hebt 3 verschillende camera’s een super camera, een gemiddelde camera en een soort wegwerp camera. Je kunt camera’s kopen in een warenhuis of bij een speciale handelaar. Je kunt ook eindelijk het abonnement op de krant opzeggen via de telefoon.

Nieuwe objecten

Een Chinese snorOm alles compleet te kunnen maken hebben je sims ook nieuwe objecten nodig. Veel (speciale) objecten kun je niet kopen in de catalogus maar moet je in de landen zelf kopen. Maar in de bouw/koop catalogus zijn ook veel leuke dingen te vinden. Zo kun je je dat helemaal afmaken met windwijzers en draken en je kelders volledig in Egyptische stijl maken. Op de plaatselijke markten kun je van elke land een speciale wierookbrander, schatkist en tuinkabouter kopen. Ook in de CAS (Create A Sim) zijn er nieuwe snorren, kapsels, kleding en schoenen.

Nieuwe Karaktereigenschappen en levenslangebeloningen

Met de nieuwe uitbreiding zijn er natuurlijk ook nieuwe karaktereigenschappen en hun wensen. Er zijn in totaal 3 nieuwe karaktereigenschappen:

 • Fotografenblik – Je Sims kunnen makkelijker de vaardigheid fotograferen leren.
 • Gedisciplineerd – Je Sims kunnen makkelijker de oosterse vechtkunst onder de knie krijgen.
 • Avontuurlijk – Je Sims gaan graag op avontuurlijk gaan en zullen blijer worden als ze op avontuur zijn.

Deze  karaktereigenschappen zorgen weer voor nieuwe wensen zorgen. Sims zullen hun eigen wereldse collectie van  foto’s willen hebben of alle relikwieën willen vinden. Er zijn in totaal ook 10 nieuwe beloningen:

 • Nooit meer rekeningen – je sims hoeven geen rekeningen meer te betalen.
 • Zorgeloos – Je Sims worden makkelijker gelukkig.
 • Jetsetter – Je Sims betalen minder voor hun reizen.
 • Meditatieve Tranceslaap – Je Sims hoeven minder te slapen.
 • Reiziger die overal op voorbereid is – Je Sims zullen langer op avontuur kunnen blijven.
 • Doorgewinterde Relikwieënjager – Het wordt makkelijker om relikwieën te vinden.
 • Een andere smaak – Je kunt je favorieten opnieuw kiezen.
 • Geen jaloezie – Andere sims zijn niet meer zo jaloers op jou sim.
 • Onaangepast maar op een goede manier – Je Sims voelen zich overal thuis maar andere sims kijken je niet raar na.
 • Hart van steen – Je Sim zal niet zo emotioneel zijn over een verloren vriend, of over worden afgewezen.

Reizen

TS3EP01 2009-11-15 22-30-54-84TS3EP01 2009-11-15 22-30-06-90Een van de dingen die je sims zeker willen doen is reizen naar een ander land. Om een reis te plannen klik je op de telefoon of een computer en kiest reizen. Je kunt dan het aantal reisdagen instellen, naar welk land je gaat en wie er allemaal meegaat. Hoe meer visumpunten je hebt hoe hoger je visumniveau waardoor je langer in andere landen kunt blijven. Als je visumniveau 3 hebt bereikt kun je zelf een vakantiehuis kopen. Visumpunten verdien je door avonturen te doen. Om een avontuur te vinden klik je op het avonturen bord op het basiskamp. Het reizen gebeurt helaas via een laadscherm en je ziet je sims na het laadscherm op het basiskamp verschijnen. Op het basiskamp zijn altijd de broodnodige dingen aanwezig: bedden,douches en eten.

China

TS3EP01 2009-11-14 17-55-52-16China is een van de landen die je sims kunnen bezoeken. In China zijn verschillende plekken die je sims kan bezichtigen. Zo zijn er geheime tombes en mooie beelden te vinden. Elk land heeft ook zijn eigen manier van begroeten. In China maken ze een buiging voor elkaar. Verder heb je de mogelijkheid om naar de academie voor SimFu te gaan. Je sim leert dat de Chinese vechtkunst en kan leren mediteren. Als je meer een type bent voor een avontuur kun je de Drakenpens het beste bezoeken dit is een enorme grot in de vorm van een drakenkop op de heuvels van China. Maar je kunt ook leuk de plaatselijke bevolking bezoeken en lekker shoppen op de markt. In alle landen kun je relikwieën kopen of vinden. Deze zijn geld waard maar je kunt ze ook zelf bewaren en tentoonstellen op een vitrine (in bijvoorbeeld een kelder). Elk lan heeft zijn eigen relikwieën zo kun je zelf hele collecties beginnen uit verschillende landen. In China kun je ook speciale vissen vangen en zul je speciale stenen vinden. Op sommige plaatsen kun je je eigen gelukskoekjes maken en in het warenhuis kun je zelf je eigen gelukskoekjes machine kopen om in je huis in Sunset Valley of Riverview te zetten. China vind ik zelf het mooist om zijn mooie tombes en zijn prachtige binnenstad.

Frankrijk

TS3EP01 2009-11-15 23-07-50-64Frankrijk is vooral het land van de liefde en de romantiek. In Frankrijk kun je zelf je eigen nectar plaat stampen. Hiervoor moet je wel zelf je eigen fruit verbouwen. De Nectar kun je ook in het brouwhuis proeven of je eigen nectar verkopen. De nectar pletter kun je kopen op de lokale markt om hem mee naar huis te nemen.  Op de markt kun je gezellig uit eten gaan of een boekje kopen. Door heel Frankrijk rijd je op een prachtige rode scooter die je in het warenhuis kunt kopen. Maar ook in Frankrijk zijn (geheime) tombes. je kunt zelf contact maken met de franse bevolking en van hun speciale dingen leren. Maar achter sommige huizen in Frankrijk huist een gruwelijk geheim. Misschien kom je wel niet levend uit zo’n huis.

Egypte

TS3EP01 2009-11-17 19-22-17-51Egypte is herkenbaar aan zijn vele piramides deze zijn natuurlijk ook aanwezig maar in deze grote (graf) tombes. Zijn veel vallen, mummies en schatten aanwezig. Als je een opdracht krijgt dingen te ontdekken in zo’n tombe dan moet je goed opletten want een misstap en je sim is er niet meer of hij wordt achterna gezeten door een mummie. Die mummies kunnen jou sims vervloeken waardoor jou sim zelf een mummie wordt. Deze vloek is te verbreken door een speciaal drankje te vinden in een andere tombe. Maar let op want je sim is nu erg gevoelig voor vuur. Maar Egypte kent ook zijn leuke kanten. Er zijn erg veel Egyptische sims die graag wat vertellen of je een liedje leren. In het warenhuis kun je dan weer speciale dingen kopen voor thuis en ook Egypte heeft zijn eigen relikwieën. Helaas kun je heel Egypte niet bezoeken in 3 dagen en je zult dus echt op avontuur moeten om je punten te verdienen. Egypte is een van mijn favorieten landen en veel sims willen dan ook op avontuur in de Al Simhara.

Conclusie

TS3EP01 2009-11-17 19-25-19-14De Sims 3 Wereldavonturen is echt een spel voor echte sims fans. Maar ook mensen die nog niet zo bekend zijn met de sims kunnen zich reuzen vermaken in de sims 3 Wereldavonturen. De Sims 3 Wereldavonturen is echt een enorme uitbreiding voor je Sims. Veel dingen lijken sneller te laden of te werken in Wereldavonturen dan voorheen in De Sims 3. Hieronder een overzicht van alle min- en pluspunten.

Minpunten:

 • Het laden van landen kan soms erg lang duren.
 • Je sim kan niet zo lang in een land blijven als het niet veel visumpunten heeft.
 • Sommige puzzels zijn erg moeilijk .
 • Het spel had naar mijn mening veel bugs die nog gefikst moeten worden.
 • Het duurt erg lang voor je echt een droom vakantie kunt hebben die lang duurt.

Pluspunten:

 • Alles ziet er super leuk en super realistisch uit maar alles heeft toch weer een Sims tintje.
 • Er zijn veel nieuwe interacties.
 • Tombes zijn erg spannend om te verkennen en zijn erg mooi gemaakt.
 • De nieuwe tools zijn erg handig om zelf dingen te kunnen maken.
 • De nieuwe camera’s zijn erg gaaf.
 • De intro na het laden vertelt je al iets over het land.
 • Je mag dan wel moeten laden voor een land maar toch geeft het een heerlijk gevoel.

Verder is mijn mening over het spel goed. Alles is supermooi verwerk maar bevat toch nog wel alles wat je van sims verwacht. Ik zou het spel zelf aan iedereen aanraden die graag sims speelt maar ook mensen die nog nooit sims hebben aangeraakt.

Cijfer:

Het spel krijgt van mij een dikke 9 omdat het spel er zo mooi uitziet en alles superfijn werkt (op wat bugs na dan).

Bedankt EA Nederland om ons deze kans te geven. Het spel is super.

Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust hier.