De Sims 4: Mods en Custom Content installeren

De Sims 4 ondersteund mods officieel ondersteund* zullen er ook veel meer mods en custom content verschijnen voor de Sims 4.

Het installeren van custom content en mods gaat als volgt (klik op een afbeelding om deze te vergroten):

Stap 1. Download de mod die je wilt hebben

Zorg dat de Sims 4 is afgesloten en zoek een mod of een stuk custom content uit wat je graag in je game wilt hebben. Vaak zul je hier een link vinden om een zip, rar, 7z of 7zip te downloaden. Simlicious doet ook af en toe een mod spotlight, een overzicht daar van vind je hier.

Stap 2. Pak het bestand uit

mod-windowPak het bestand uit met een programma om archieven uit te pakken, windows kan standaar zip bestanden uitpakken, maar voor rar, 7z of 7zip bestanden heb je een extern programma nodig. Een aanrader hier voor is het gratis programma 7zip: http://www.7-zip.org

Stap 3. Plaats de mods in de game

mods-window

Nu dat de zip openstaat of uitgepakt is zul je een of meerdere .package bestanden hebben. Deze moeten nog in de game geplaatst worden, dit doe je door de package bestanden te verplaatsen of te kopiëren naar de map “Electronic Art/De Sims 4/Mods”. Deze zul je vinden in je documenten map (Mijn documenten op windows XP). In deze map zul je ook een resource.cfg  tegenkomen. Deze mag niet verwijdert worden. Om het eventueel schoon te houden kun je de package bestanden verdelen in mapjes.

Stap 4. Script mods inschakelen (Optioneel)

TS4 2014-09-04 22-04-34-27

Sommige mods zijn zogenaamde script mods, deze voegen soms extra gameplay toe aan je game of halen er juist een weg. Deze mods werkt niet standaard in de game, hiervoor moet je eerst de optie “Scriptmodificatios” onder “Overige” in “Spelopties” aanzetten en vervolgens het spel opnieuw opstarten.

Stap 5. Je geïnstalleerde mods bekijken (Optioneel)

TS4 2014-09-04 22-04-39-09

Om een goed overzicht te krijgen van welke mods je geïnstalleerd hebt kun je “Modificaties bekijken” openen in de spelopties. Hier vind je een overzicht van alle geïnstalleerde mods, verdeelt in scriptmodificaties en non-scriptmodificaties. Hier kun je tevens de optie uitvinken voor het tonen van het scherm bij het opstarten.

*De game ondersteund mods maar Maxis en EA keurt de beschikbare mods niet en is dus ook niet verantwoordelijk voor eventuele problemen. Gebruik van mods is op eigen risico