Preview de Sims 3 Showtime

8 Februari was het zover, eindelijk kreeg ik de kans om Showtime te zien en te spelen. Al vroeg was in onderweg om een Utrecht op de trein naar Keulen te stappen. Na wat problemen met de trein kwamen we dan toch om 12:00 in Keulen aan, even op de taxi wachten en half 1 waren we bij EA.

Groot kantoor moet ik zeggen. We waren nog de enige, de Duitse community was er nog niet. Wat meteen opviel was dat er 2 laptops waren voor de presentatie, ik dacht al meteen aan de Simport feature.

Presentatie

De presentatie was eigenlijk hetzelfde als de eerdere chat, beginnend bij 4 sims met 4 verschillende carrières. Zangeres, Acrobaat, Goochelaar en DJ. Verder is de presentatie niet heel speciaal dus ik skip een deel en vermeng alles hieronder met mijn eigen speel ervaring.

Carrières

In Showtime zitten natuurlijk de 3 nieuwe carrières: zanger, goochelaar en acrobaat. Deze carrières zijn vergelijkbaar met de carrières in de Sims 3 Ambities. Je bestuurd je sims terwijl ze optreden, jij kunt kiezen wat ze doen en wat ze niet doen. Je kiest de liedjes, de danspassen, trucjes en zelfs het podium richt je in. Aan het publiek merk je dan vanzelf of het een goede of slechte keuze is. Ook zal je publiek wat wensen hebben, deze zie je ook vanzelf verschijnen in de vorm van denk ballonen. Hoe beter je doet hoe hoger je komt. Door op te stromen krijg je beloningen in de vorm van nieuwe liedjes of objecten voor op je podium. Helaas kun je ook op de lader dalen, maar de objecten en liedjes hoef je dan niet meer in de leveren. Een belangrijk punt om hoger op te kunnen komen is om een goede relatie te krijgen met de eigenaar van een podium. Zij bepalen immers of je mag optreden of niet. Om je relatie wat op te krikken kun je de eigenaar een demo geven van je muziek. Dat zou flink kunnen helpen. Verder heb je in de carrière wel een strak schema met elk optreden, dit wordt steeds drukker als je hoger aan de top komt.

 

DJ

Een ander soort van beroep is de DJ, DJ is geen echt beroep en ook geen zelfstandig beroep (helaas). DJ is gewoon iets wat je doet naast je normale beroep, je treed op wanneer jij wilt en wanneer jij tijd hebt. Je kunt wel een skill opbouwen waardoor je nieuwe mogelijkheden en liedjes krijgt. Ook geeft het publiek je gewoon feedback van je optreden en zal je ook aanvragen krijgen voor bepaalde nummers. Je podium mag je ook zelf opbouwen en uitbreidingen met alles wat je maar wil. Maar het is en blijft een bezigheid en geen beroep.

Beroemdheden

In Showtime kun je door je carrière beroemd worden, dit is anders dan de beroemdheid die je van Na Middernacht kent en staat er zelfs volledig los van. In de Sims 3 Na Middernacht wordt je “Jersey Shore” beroemd, beroemdheid die gauw overgaat en die je krijgt omdat je iets speciaals deed. De beroemdheid in de Sims 3 Showtime is echt beroemdheid door je talent. Ook met deze beroemdheid krijg je de limo’s en de handtekening zeurende fans. Alleen of je ook de slechte paparazzi krijgt is niet bekend. Maar beide beroemdheden staan dus helemaal los.

Simport

De 3 nieuwe carriers die er nu zijn kunnen alle 3 gebruik maken van Simport, Simport houd in dat je een Sim naar het podium van je vriend kan sturen. Het systeem werkt op uitnodiging basis, als die goedgekeurd wordt komt je sim daar terecht en treed op, je kunt je sim niet. Ook het podium kun je niet zelf instellen. Wel krijg je dubbel zoveel ervaring en geld als je sim weer terug komt na 24 sim uren. Je vriend hoeft hiervoor dus niet tegelijk online te zijn of de game aan hebben staan. Hij hoeft alleen te accepteren wanneer hij een keer in de game komt. Dan pas vertrek ook je sim. Voor Simport heb je wel carrière level 5 nodig voor je Sim. Optreden kan op alle standaard podia in Starlicht Shores en kan dus ook alleen gebeuren naar Starlight Shores.

Objecten

Iets waar ik zelf altijd naar moet kijken is de objecten. Zo zitten er in Showtime 250 nieuwe objecten in de koop modus. Hieronder vallen nieuwe effect machines (Sims 3 Na Middernacht) deze hebben ook nieuwe effecten. Een lading aan decoraties die je goed kunt gebruiken voor podia, mega cakes en mega milkshakes, maar ook decoratieve muren en magische en futuristische decoratie. Wat ook eindelijk terug is, is de speaker. Ja, de losse speaker die we kennen uit de Sims 2 is terug. Nu kunnen (zonder upgrade) onze muziek door het hele huis laten klinken. Ook het fotohokje, de jukebox en biljard tafel is terug. De biljart tafel heeft zelfs een hidden skill die je kunt leren en een aantal trucjes om te leren. Verder zitten er een aantal hollywood-achtige objecten in. Zoals de kaptafel met lampen (helaas niet te gebruiken) en de sterren van de Walk of Fame. Een nog leuker ding is de MP3 speler, ja hij is eindelijk terug en nu kunnen je sims overal naar muziek luisten!

Helaas heeft het spel nog steeds geen nieuwe zaken voor het zwembad zoals een duikplank of glijbaan. Maar toen ik de producer vroeg waarom nog steeds niet begon hij wat te glimlachen en zij dat hij het zelf ook wilde en dat hij het op een lijstje ging zetten. Maar dat klonk een beetje sarcastisch dus misschien wel dat de volgende uitbreiding iets gaat worden met tuin feestjes en seizoenen misschien?

De Buurt

Showtime komt met een buurt genaamd Starlight Shores. Hier kun je verschillende podia vinden en huizen voor echte sterren, het lijkt erg op een Hollywood achtige stijl, inclusief letters op de berg. De huizen zijn echt rechthoekige huizen met zwembadden en een plat dak. Toch zijn er ook wat minderen huizen. Maar die zijn dan ook echt minder, met een slechte voor en achter tuin en zelfs een kapotte bank in de voortuin.

Ook is er een groot park met podium, wat erg lijkt op het park wat gepland stond voor de Sims 3 basisgame maar wat op een later moment compleet is geschrapt. Verder zijn er wel weer allemaal nieuwe rabbit holes, geen enkele rabbit hole is hetzelfde als de basis game in Showtime. Sommige rabbit holes zijn nu wel van binnen te bekijken op een manier dat alles er om heen zwart wordt.

Conclusie

De uitbreiding is zeker een goede uitbreiding, ook voor de mensen die niet zo zijn van de sterren. Dit alleen al door de objecten die het pakket bevat. Ook voor mij geld dat, mij spreekt het sterrendom me echt niet aan, misschien dat ik het 1 of 2 keer gaan doen maar daar houd het dan ook mee op. Ik vertel liever normale verhalen en ga geen uren steken in het worden van een ster. Maar Showtime is zeker een goede uitbreiding. Voor de mensen die twijfelen of ze hem gaan kopen moeten bedenken of ze van het sterrendom houden, zo ja kopen. Hoe je van bouwen/inrichten, kopen.

Verder wil ik EA bedanken voor een hele leuke en speciale dag.