Preview De Sims 4 Beleef het Samen

De Sims 4 Beleef het Samen is de tweede uitbreiding voor de Sims 4 momenteel in ontwikkeling. De uitbreiding heeft de focus op samen tijd door brengen met je vrienden. Dit kan in de Sims 4 Beleef het Samen op verschillende manieren.

TS4_523_EP2_01

De Sims 4 Beleef het Samen speelt zich met name af in de nieuwe wereld Windenburg. Deze nieuwe wereld met een Europese stijl is een volledige wereld zoals Willow Creek, Oasis Springs en Newcrest. Sims kunnen dus in deze wereld gewoon wonen. Ook werkt deze wereld zoals de andere werelden en krijgen oude spellen deze wereld er gewoon bij. De wereld is gevuld met een aantal nieuwe locaties waaronder de nieuwe cafes. Dit kunnen echte Pub cafes zijn of koffiehuizen. Deze cafes kunnen zonder problemen ook in Willow Creek of Oasis Springs gebouwd worden.

Ook nieuw in deze uitbreiding zijn de zogenaamde clubjes. Met een aantal Sims kun je een clubje starten. Deze kun je zelf een naam geven, een icoon geven en een aantal regels opstellen. Zo kun je bijvoorbeeld een fitness club opstellen. Deze club zal vooral sportieve en actieve sims bevatten. Vervolgens kun je met de clubje gaan sporten of andere activiteiten ondernemen. De leider van de club is te herkennen aan de kroon op zijn of haar plumbob. Wil je bij een bepaal Clubje horen. Dan vraag je dit aan de leider van de club. Deze zal je op basis van je relatie en een aantal regels accepteren of afwijzen. Wordt je afgewezen dan krijg je te horen waarom je afgewezen bent, zodat je er aan kunt werken.


Get_Together_Announce3

De wereld kent al een aantal bestaande clubjes die je kunt toetreden maar het is ook mogelijk je eigen clubje op te stellen. Clubjes mogen maximaal 8 sims bevatten en dit mag van alle leeftijden. Zo kun je bijvoorbeeld een club maken waar het kind de baas is over alle volwassenen. Wanneer jij de leiding hebt kun je mensen uit je groepje aanmoedigen of ontmoedigen bepaalde dingen te doen hierdoor zal je clubje leren bepaalde dingen samen te gaan doen. Pas wel op want sommige Sims zullen dit niet op prijs stellen. Ook moet je oppassen met andere groepen zo kun je best wel eens een conflict krijgen met de populaire kinderen.

Get_Together_Announce2

Clubjes kunnen zelf feesten geven op locaties in de wereld door de DJ booth mee te nemen. DJ is tevens een nieuwe vaardigheid in de game en DJ’s kunnen geld verdienen door hub mixtape te verkopen. Andere Sims kunnen hun dans vaardigheid verbeteren om nieuwe moves te ontdekken. Het kan ook gebeuren dat je clubje spontaan uitgenodigd wordt voor een feest van een ander clubje.

Sinds dit de twee topics waren die besproken zijn tijdens de eerste preview betekent dit ook het einde van de preview. Hieronder heb ik nog wel een aantal feiten en nieuwigheden:

  • Beleef het Samen voegt nieuwe “natuurlijke” zwemwateren toe aan de game. Deze lijken erg op zwembaden maar hebben natuur water en zijn anders te stijlen.
  • Er is een nieuwe inloopkast in de game, deze geeft je de mogelijkheid random kleding uit te proberen (alleen of met je clubje) of om een CAS een outfit voor je groepje samen te spelen.
  • De inloopkast bevat ook Oja voor volwassenen en de mogelijkheid om in de kast te spelen voor een kind.
  • Verdrietige sims kunnen in de kast uithuilen. Andere sims of een clubje kunnen je door de kastdeuren opvrolijken.
  • Er is een nieuw speciaal bosje waar volwassen Oja kunnen hebben en meer.
  • Er zijn nieuwe feestjes om thuis te geven en het is nu mogelijk een Barista uit te nodigen op je feestje.
  • Windenburg bevat een of meerdere kavels die 64×64 groot zijn.
  • Elke club kan maximaal 8 sims bevatten. Elke sim kan maar in 3 groepjes zitten en je kunt maar 1 groepje tegelijk besturen.