Premium Content Review: Vogels en Veren kippenhok

Onlangs heeft het Sims team een nieuwe premium content item uitgebracht in de Sims 3 Store: het Vogels en Veren Kippenhok. Dit kippenhok is de makkelijke natuurlijke bron van eieren voor het koken in de Sims 3.

De belangrijkste functie van dit kippenhok is natuurlijk de eieren. Om de 16 uur zal een een haan horen kraaien, op dat moment krijg je de mogelijkheid om de eieren te rappen uit het hok. Hierbij haal je 3-14 overheerlijke eieren uit het hok. Soms kan dit wel eens een extra rot ei bevatten wat je sim niet zo heel prettig zal vinden.

Wanneer je de eieren niet regelmatig raapt zullen er kuikens ontstaan, kinderen t/m volwassenen kunnen deze kuikens aaien en krijgen hiervan de extra moodlet: “Kippenmagneet”. De kuikens zullen vanzelf opgroeien en het nest verlaten.

Om het leggen van de eieren te versnellen heb je de mogelijkheid de kippen te voeren, die zal de tijd verkorten naar 6-3 uur

Voor de niet zo sociale sims is het ook mogelijk om de wijzen kippen een vraag te stellen, de kippen weten altijd het antwoord en je sim zal na het antwoord zich een stuk socialer voelen.

Voor de wat kwaadwillig sims is er “Charles” om ruzie mee te maken. Maar pas op want na een aantal keer ruziën kan het zijn dat hij van zijn hokje af gaat en je sim aanvalt.

Conclusie

Het Vogels en Veren Kippenhok zit er mooi uit en is een mooie bron van eieren voor je huishouden. De extra interacties zijn welkom maar de hoge vrije wil van dit ding kan je nog wel eens erg irriteren omdat ze steeds “Charles” willen aanvallen of de kippen vragen willen stellen, eieren rapen lijkt niet vrijwillig te gebeuren.

De 1600 simpoints die je voor de set moet neer tellen ligt misschien een beetje hoog maar is het wel waard als je graag een bron van eieren wil of veel houd van het plattelands leven, dit kippenhok past dan ook perfect in de buurt van beestenbende: Appaloosa Plains. De simpoints zijn het waard

De Rustieke Plattelandset in de Sims 3 Store