Preview De Sims 3 Console

Op de gamescom 2010 heb ik even mijn kans gegrepen om de Sims 3 op console en handheld te spelen. Nu wil ik jullie hier een kleine (p)review van geven. De wii versie was niet aanwezig op de gamescom dus die hebben we niet gezien evenals de 3ds versie. Ik heb maar kort de tijd gehad en heb dus niet veel gespeeld.

Besturing

De manier van spelen op xbox360/ps3 is niet veel verandering met die van de Sims 2. Je hebt een stokje of een soort straal waarmee je dingen kunt slenteren om een actie uit te voeren. Wil je wisselen van sim dan druk je gewoon op driehoekje (PS3) of Y (Xbox). Om het menu met kaart-modus, karma powers, bouw modus te openen druk je op select. Met de pijl toetsen wissel je van tijd modus, met de linker yoystick bestuur je de straal met de rechter bestuur je de camera.

Interacties

Op de xbox en PS3 versie heb je ongeveer even veel interactie als de pc versie. De DS versie was erg beperkt en gaf soms helemaal geen interactie als dat moest. Het was dan ook een beta. Met de gebouwen heb je ook interactie op sommige kavels. Je ziet de openbare gebouwen helaas niet bij je huis in de buurt. Je ziet ze alleen als je er echt naar toe gaat via de kaart. Op verschillende plaatsen in de buurt is ook een pijl aanwezig om in de kaart te komen. In de kaart krijg je cartoon achtige tekeningen als de gebouwen. Op de DS is dit wel echt de buurt zoals die hoort te zijn.

Prestaties

Onthoud het is een beta versie die gespeeld is.

De prestaties op de DS waren goed alleen zoals je gewent bent op de DS zijn de graphics heel erg slecht. Op de PS3 liep het spel erg vaak vast haperde het heel erg en waren alle randen erg streperig. Op de xbox versie waren de randen iets beter en liep het spel ook soepeler en liep het minder vast. Bij Rosana liep hij meteen al vast op de DS zei ze maar bij mij liep hij gewoon goed.

Karma

De karma powers zijn erg beperkt. Je hebt er maar weinig en je moet ze ook nog eens vrij spelen. Een van de karma powers die ik heb geprobeerd was een kracht om het uiterlijk te veranderen. De Nederlandse of Engelse naam weet ik niet omdat het spel Duits was. Je komt dan in een soort kleine CaS terecht nadat je de sim in de karma rook ziet. In deze CaS kun je maar 2 dingen. de vorm van het gezicht aanpassen en de make-up.

Bouwen/Kopen

Zoals je dat ook op de pc hebt kun je op de console versie ook het huis van je dromen bouwen. Dit gaat eigenlijk best gemakkelijk. De catalogus is makkelijk door de bladeren met de controller maar de creer een stijl tool is er slecht te bedienen met de controller. Helaas heb ik het bouwen en kopen niet geprobeerd op de DS

Games

Ik heb ook even gekeken of je meerdere games op 1 console kan spelen en dat kan. Op de PS3 en Xbox versie heb ik dat geprobeerd en je krijgt een zelfde soort selectie scherm als op de pc. Je kunt dus ook met de hele familie sims spelen op de console.

Conclusie

De game ziet er op zich goed uit maar de eerdere trailers die we gezien hebben kloppen toch echt niet met de echte game. De wereld is niet open op de console. Maar toch is het wel een goed spel omdat het laden van de kavels en de kaart toch erg snel gebeurt. Zelfs sneller dan op een iPhone met beter processor en meer geheugen. Ik hoop dat de wii versie er toch wel goed uit ziet want anders ga ik mijn keuze maken voor een extra console: PS3. Ik mag ook hopen dat de streperige randen op PS3 nog wordt verholpen want in anderen games is dat niet zo erg als de Sims 3.