De Sims 3 Ambities

De Sims 3 Ambities is de tweede uitbreiding voor De Sims 3. In deze uitbreiding gaan je Sims niet op vakantie of lekker op de bank zitten maar ze gaan aan de slag. Ze steken de handen uit de mouwen en gaan echt aan hun werk beginnen. Voor het eerst kun je je Sims op het werk besturen. Je wordt brandweerman, arts, binnenhuisarchitect, stylist, beeldhouwer, uitvinder of spokenjager en helpt daarbij de buurt te verbeteren.

Als spokenjager zorg je dat de spoken die de buurt op stang jagen verdwijnen en als binnenhuisarchitect zorg je dat de huizen in de buurt weer mooi in het daglicht komen te staan. Als stylist geef je een make-over aan het uiterlijk van elke Sim in de buurt en als brandweerman maak je de buurt een stuk (on)veiliger. Het mooiste is dat jij je Sims helemaal bestuurd tijdens die werkzaamheden. Je kiest wat ze schilderen, wat ze blussen of wat niet en jij kiest of je een spook vangt of laat zitten. Oftewel: je bepaald het werk van je Sims helemaal zelf.

Als bonus bovenop al deze carrières gaat het leven van je Sims steeds meer lijken op dat van jezelf. Zo kun je nu de hoeken van daken apart instellen en hebben je Sims een extra taak: Wassen. Ook is er een volledig nieuwe buurt aanwezig, genaamd Twinbrook, een moerasachtig stadje met rijke en arme Sims, maar bovenal heel hardwerkende! Je kunt in deze buurt en in deze nieuwe uitbreiding dus echt alle kanten op!