Preview Na middernacht

Op de gamescom 2010 kregen we een exclusieve preview van de Sims 3 Na Middernacht. Na wat problemen met de beamer en de pc konden we eindelijk beginnen. Het spel was nog is beta en liep soms wat traag. We hebben de koop en bouw modus niet gezien.

Bridgeport

Wat we als eerste kregen te zien was de nieuwe wereld bridgeport. De  wereld lijkt groot maar dat is het niet. Het centrum is gewoon gevuld met hoge gebouwen waardoor het groot lijkt. je hebt een grote brug in bridgeport. Ga je over die brug naar de heuvels dan kom je bij de normale huizen waar heel veel celebrity’s wonen.  De huizen daar hebben allemaal wel een zwembad en zien er vaak erg modern uit. Of er lege kavels liggen heb ik niet gezien/gevraagd.

Clubs

Er zijn in bridgeport een heleboel clubs. Sommige zijn heel exclusief en je zult dus echt veel status en vrienden moeten hebben om deze in te komen maar er zijn ook de kleine barretjes waar je wat (niet alcoholische) drankjes kunt drinken. Bijna alle clubs hebben ook open en sluiting tijden. Sims gaan vanzelf naar huis als het sluitingstijd is en je krijgt te zien wanneer de club weer open gaat. Je hebt zelf ook de mogelijkheid om een club te bouwen. Je kunt dan een object neerzetten waarmee je kunt bepalen hoe exclusief de club is (zoiets als de bollen in de tombes van WA) waarschijnlijk kun je hiermee ook de openingstijden instellen (dit hebben we niet gezien). Je kunt als sim leuk op de tafel/aanrecht tafel staan te dansen. Je hebt ook wat nieuwe dansmoves.

Hotdogs!

Rare titel, leuke items.  Je hebt nu een speciale parkeer plaats die je kunt neer plaatsen. Hier komt dan vanzelf een hotdog kraam of een andere kraam op te staan waar je dus ook echt iets kunt kopen :D.

Metro

Het metro systeem in na middernacht is niet heel uitgebreid. Bridgeport heeft maar 8-10 stations door de hele stad ((nog) geen bij de huizen van de celebs). Je kunt je sim gewoon in tunnel laten lopen en hij verschijnt dan bijna meteen op het andere station waar je heen wou. je ziet je sim niet door de tunnel gaan met de metro. Het is weer gewoon een soort rabbit hole. Je kunt als een bepaalde baan het ook spelen voor geld in de metro. Ook dit zie je niet.

Celebs

Je hebt een aantal manieren om een celebrity te worden je kunt een goede baan nemen zoals de muzikant carrière die nu is verandert. Je kunt ook bevriend raken met ene celeb, maar deze moeten vaak niks van je hebben. Je zult ze echt helemaal moet interesseren om vrienden te worden. Je kunt zien met een aantal sterren bij je naam hoe ver je bent in het celeb zijn. Hoe meer sterren hoe bekender je bent hoe sneller je een exclusieve club in komt. Celebs worden vaak gevraagd om foto’s te maken of om een handtekening. Maar er is ook een keerzijde. Haal je iets verkeerd uit en de paparazzi komt erachter dan ben je de klos. Je kunt dan wel de paparazzi uitkopen zodat het niet wordt gepubliceerd. Kom je steeds verder in je carrière dan zul je ook dingen gratis krijgen. Je kunt zelfs een gratis limo krijgen.

Nieuwe objecten

In elke uitbreiding zijn wel nieuwe objecten te vinden. Maar in na middernacht zitten een aantal speciale nieuwe objecten. Het begint al met de

Instrumenten

Je hebt natuurlijk ook de nieuwe instrumenten: de piano, de keyboard, de bas en de drums. deze hebben ook nieuwe nummers gekregen om te spelen.

Vissentank

Je hebt een vissentank die functie doet als een raam. Hier zit water in en virtuele vissen want celebs hebben natuurlijk geen tijd om ze te voeren.

Effecten machine

Je hebt voor je club ook lichten en effecten nodig. Nu heb je de effecten machine deze kun instellen op een bepaalde tijd dat hij een effect doet. De effecten zijn: sneeuw, rook, lasers, glitters, confetti en bubbels. Je kunt de machine ook instellen om deze effecten willekeurig te doen.

Nieuwe sets

In na middernacht zitten ook een aantal nieuwe banken en tafels. Een van de tafels gaf zelfs licht. Of dit in te stellen is weet ik niet, maar het zag er erg gaaf uit.

Bellen baas machine

De bellen blaas machine van sims 1 en sims 2 (universiteit) is terug. je kunt nu bellen blazen in verschillende smaken.

Jacuzzi

Je hebt nu in totaal 3 nieuwe jacuzzi’s. Je kunt het water van de jacuzzi’s ook aanpassen. We hebben niet veel van de jacuzzi gezien.

Arcade

De arcade maniches vande sims 2  universiteit zijn ook terug. Ze lijken nog hetzelfde als de sims 2.

Zelf banken maken

In de Sims 2 nachtleven kon je zelf met delen een bank maken. Dit kan dus nu ook in de Sims 3 Na middernacht. Ze lijken nog hetzelfde en ik zag heel even een verbeterde versie van de bank uit sims 2 glamour accessoires.

Penthouses

In de Sims 3 na middernacht kun je nieuwe ook een penthouses wonen. Deze zitten ingebakken in een wolkenkrabber. Je kunt de muren aan de buitenzijde niet veranderen (wel van kleur), maar wel muren aan de binnenzijde bouwen. Ook moet je het goede penthouse kopen om een 2 verdiepingen penthouse te hebben. De penthouse in de Sims 3 na middernacht kun je niet vergelijken met appartementen. Er zit maar 1 penthouse in het gebouw en je kunt alleen van de begane grond met een lift naar je penthouse op de bovenste verdieping je ziet verder niks.

Vampieren

In de Sims 3 na middernacht zitten net als de sims 2 nachtleven vampieren. Alleen de vampieren in de Sims 3 Na middernacht zien er beter uit en hebben meer mogelijkheden. Ze leven alleen in de nacht en kunnen niet tegen zonlicht. Als vampier kun je in de nacht het beste werken aan je vaardigheden dit gaat dan een stuk sneller. De vampieren drinken geen bloed maar plasma. Plasma kun je krijgen van Sims direct, uit de koelkast of uit het ziekenhuis. Voor de vegetarische sims is er een plasma fruit. wil je geen vampier meer zijn dan ga je gewoon naar het wetenschapscentrum en je vraagt ene serum aan. Het gebruik van vampieren is totaal niet verplicht. Maak je geen kennis met een vampier dan wordt je ook geen vampier.De baby’s is weer en heel ander verhaal. Ze hebben alleen de voordelen van een vampier. Ze kunnen namelijk gewoon tegen zonlicht en kunnen gewoon voedsel eten. Ze bouwen hun vaardigheden wel sneller op.

Barkeeper

Een van de nieuwe beroepen in na middernacht is de barkeeper. Het is niet echt een beroep want je kunt het ook naast je baan doen. Je hebt ook voor de barkeeper een nieuwe vaardigheid. Je kunt hiervoor ook boeken lezen. Hoe verder in de vaardigheid, hoe sneller je drankjes kunt maken en hoe meer drankjes je kunt maken. De drankjes zijn nog steeds alcohol vrij en sims kunnen niet dronken worden. Verschillende drankjes kunnen ook verschillende bijwerkingen hebben. Zoals de liefdesdrank in de Sims 2 nachtleven.

Podiums

Hier zijn we niet heel erg op in gegaan maar ik zag dat je verschillende hoogtes aan podiums had. Dus de podiums zijn terug.

Zwembaden

Hierop zijn we ook niet ver in gegaan maar we hebben te horen gekregen dat je nu ronden hoeken hebt.Je kunt nu ook zwembaden op een verdieping plaatsen. Op de verdieping daaronder kun je er nu ook ramen plaatsen geen cheats meer voor nodig. We hebben nog geen nieuwe objecten voor het zwembad gezien.  Het zwembad heeft ook een nieuwe water reflectie effect.

Butler

Nog een ander ding waar we niet veel over gehoord hebben is de butler. je vraagt hem aan via de telefoon en hij kost zo’n 1200 simdollars per week.

Ik kan al niet meer wachten tot na middernacht. Het spel is echt super van het begin al en is zelfs nu nog beter 😀