Preview De Sims 3 Bovennatuurlijk

Op Dinsdag 10 Juli vond er een hands-on plaats van de Sims 3 Bovennatuurlijk. Simlicious was daar bij. En hieronder zie je wat we vonden. We hebben geprobeerd zo veel mogelijk van het spel te kunnen spelen, maar dat is niet altijd gelukt. Bij vragen mag je altijd een mailtje sturen via Contact op deze website.

Creëer een Sim Wezen

Het eerste wat verandert is in de Sims 3 Bovennatuurlijk is de CAS ofwel Creëer een Sim. Hier is de optie toegevoegd om meteen feeën, heksen, weerwolven, spoken, geesten (als je showtime hebt), vampiers of mensen te maken. Deze opties zijn er voor bijna alle leeftijden, baby’s kunnen dit helaas niet.

Bij een aantal van deze wezen verschijnt ook een speciaal menu, zo kun je bij spoken kiezen welke dood ze gestorven zijn (dat bepaalt de kleur). Bij feeën mag je de vleugels kiezen, hierbij is ook zelf de kleur van de vleugels te bepalen.

Daarnaast heb je de mogelijkheid voor de weerwolven om te transformeren in de CAS, zo kun je alvast kiezen hoe hij/zij eruit ziet als weerwolf.

Nieuwe karaktereigenschappen:

  • Bovennatuurlijke fan
  • Bovennatuurlijke scepticus
  • Broedend
  • Nachbraker
  • Net (niet hetzelfde als netjes)
  • Verzamelaar

Moonlight Falls

Moonlight Falls is de nieuwe buurt van de Sims 3 Bovennatuurlijk. Hier zul je lounges vinden voor vampiers en weerwolven. Ook feeën tuinen voor de feeën met kassen om in te spelen, helaas zijn dit geen kassen om zelf te plaatsen, dit is namelijk een nieuwe rabbit hole.

In de buurt is ook een nieuwe bewoner, de waarzegster, zij bevind zich in de woonwagen aan de rand van de rivier, dit is tevens ook een nieuwe carrière, maar je sims kunnen er ook terecht om hun toekomst te laten voorspellen of als je geld kwijt moet…

Maancyclus

Omdat de game ook weervolven bevat moest de maan cyclus worden aangepast, het kan immers niet elke dag volle maan zijn. Nu heb je alle vormen van de maan in de game. Dit is wel aan te passen in de instellingen als je altijd een volle maan wilt.

Wie zich afvraagt wat de volgende staat van de maan zal zijn kan altijd bij zijn sims kijkt, daar staat nu voortaan een maan afgebeeld.

Bonehilda

Bonehilda is er weer in de Sims 3 Bovennatuurlijk. Bonehilda kennen sommige misschien nog wel van de Sims Abracadabra. Bonehilda is te koop in de koop-modus, je koopt haar kist, plaatst deze en roept haar, vervolgens zal ze dingen repareren, dingen opruimen en schoonmaken. Of ze ook baby’s voet zoals vroeger is niet bekend.

Alchemie

Alchemie is de nieuwe vaardigheid in deze game, alchemie kan door alle Sims worden beoefend en is niet gebonden aan een buurt of type wezen. Alchemie houd in dat je sim elixors gaat maken voor verschillende dingen. Zo heb je goede elixors en slechte elixors. Bij goede kun je denken aan een vaardigheidsboost of medicijn. Bij slechte kun je denken aan zombie’s of bijenplaggen. Normale Sims hebben wel een voordeel, ze kunnen samen werken met bovennatuurlijke Sims. Wie van alchemie zijn beroep wil maken doet er goed aan te oefenen in de bibliotheek en zich als zelfstandige op te geven bij het gemeentehuis.

De meeste elixors hebben speciale ingrediënten nodig, deze zijn in de buurt te kopen of te vinden een van de goede plaatsen is de begraafplaats, ook de plaatselijke Alchemie winkel geeft je hulp bij het vinden van de goede ingrediënten. Wie vervolgens een elixor heeft kan sommige van deze elixors delen met vrienden via Simport. Welke elixors dit zijn wordt getoond in je inventaris, als hier het Simport symbool bij staat is deze te delen. Helaas was deze functie niet te testen.

Een van de elixors is het Tragische Clown elixor. Deze zal de Sim die hem drinkt of over zich heen krijgt verandert in de tragische clown van oudere Sims spellen, inclusief de klunzigheid en de drama. Een andere is het Zombie elixor, normaal kun je geen zombie worden, dit zijn NPC oftewel niet speelbare Sims. Met het elixor kan dat wel, je Sims zal dan 3 dagen zombie blijven. Interacties bestaan Arrrgh, Aaaargh Arrrrggggh en Herrrsssenss. Helaas ben ik er niet achter gekomen wat er met de sim na deze 3 dagen gebeurt, hiervoor hield mijn spel er al mee op.

Nieuwe objecten

Zoals elke uitbreiding vind je ook een aantal nieuwe objecten met soms ook nieuwe interacties, zo bevat het spel nu een bijenkorf die te onderhouden is. Feeën willen deze waarschijnlijk erg graag hebben. Maar pas op want de bijen zijn gemeen.

Een andere object is de magische spiegel, deze is door alle Sims te gebruiken en bevat een magische make-over. Oftewel een random make-over voor je sim. Andere objecten zijn een trein tafel (helaas zonder interacties), een grijpkast, een binnentuin plant pot en Telefooncel teleporteerapparaat (TARDIS…).

En wat als ik nu geen bovennatuurlijke wezens wil?

Als je Bovennatuurlijk alleen wil hebben om de nieuwe buurt of om de nieuwe objecten, dan is er goed nieuws, je kunt per buurt bepalen welke wezens er rondlopen. Vampiers, feeën, weerwolven, heksen, huisdieren (beestenbende geïnstalleerd), paarden (beestenbende geïnstalleerd) of beroemdheden (na middernacht geïnstalleerd). Raar genoeg ontbreekt hier nog de optie voor zombies, want dat wil je toch niet in je buurt.

Zombies

Het bovennatuurlijke heeft ook zijn minder kant, bij nacht zullen op verschillende plaatsen ongenode gasten uit de grond verschijnen, deze zijn op zoek naar hersens of je oogst vinden ze ook al goed. Wie een zombie tegenkomt kan deze proberen weg te jagen of met deze proberen te communiceren. Een van de manieren om zombies tegen te gaan is de erwten schieter welke je alleen krijgt bij de Plants VS Zombies limited edition, ander oplossing om deze wezens uit je tuin te houden is een van de kabouters.

Wie zelf een zombie wil worden zal een elixor moeten maken zoals eerder gezegd er bestaat daarnaast ook een kans dat als je gebeten wordt je ook een transformatie ondergaat.

Feeën, weerwolven, heksen en vampiers

Omdat het spel zo groot is hebben we besloten om deze preview in 3’en te delen, deel 2 komt woensdag 8 augustus online en deel 3 op maandag 13 augustus.

Graag willen we EA bedanken voor de mogelijkheid om het spel te spelen en weer een leuke dag met de Community