Wereld Review: Lunar Lakes

In het jaar 2300 is de aarde al lang vergaan maar we zijn optijd vertrokken in een ruimteschip en zo hebben de Sims dat ook gedaan. Waar wij op de maan leven leven de Sims daar ook. Lunar lakes brengt 2300 nu al naar je Sims toe. De Sims hebben hun ruimteschip midden in de buurt geplaatst en hebben hun wereld er omheen gebouwd toen ze de kristallen ontdekte werd alles een stukke glimmender en blauwer. In het oude ruimtechip wordt nog ge-expirimenteerd met de kristallen en dat heeft al aardig wat opgeleverd. Zoals de straatverlichting maar ook een mysterieuze boom met rare krachten. Zelfs de openbare gebouwen werken op kristal.

Meet the Family: Sekemoto

Voor ik de wereld ga beschrijven vertel ik eerst wat over een door mij gekozen familie: de familie Sekemoto. Deze wetenschappelijke familie. Gretel en Len zijn druk bezig met de wetenschappen van deze rare wereld. Als ze tenminste niet bezig zijn met hun geniale zoon of het niet te druk hebben met gamen. De family leeft in een groter krater ver van het centrum. Deze krater delen zij met Cardamom, Lucas, Ansari en Vanderburg.

Len heeft nog al de neiging om alles te laten slingeren en heeft hij honger, ach daar staat nog een 3 maanden oud restje. Verder kun je hem makkelijk voor iets zien te strikken, als hij jou tenminste niet strikt.

Gretel is de waaghals van de family, maar ook de meest natuur lievende van het stel. Zo houd ze er van om lekker buiten te gaan zitten op haar eigen plekje of lekker uit te kijken over de krater. Toch vind je haar ook regelematig achter een vierkant scherm. Als je even niet oplet heeft ze zo weer een computer te pakken.

Kristofer is de slimste van het stel en ook meteen de jongste. Dit muziek makende, broeken poepende en jankende genie heeft bijna geen keus voor wat het later wil worden, hij kan kiezen tussen de lucht of de grond. Iets anders zullen zijn wetenschappelijke ouders niet goedvinden of weet hij ze  toch over te halen en de muziek in te gaan?

Het huis van de familie is nog een redelijk normaal huis. Het staat stevig op de grond en heeft niet veel poespas. Toch is de kelder niet helemaal normaal, met de stenen, vele computers en boekenkasten. Zijn de sekemoto’s met iets van een onderzoek bezig? Of is het gewoon wat slordig gewoon bij al het gamen?

De Wereld

Lunar lakes is niet een doorsnee buurt zoals Sunset Valley, Riverview of Hidden Springs. Nu Lunar Lakes is totaal anders, het loopt vol met buizen. Alle openbare gebouwen zijn alleen maar kleine portalen en in het centrum vind je een mega ruimteschip. Het centrum is lekker symetrisch en bevat een aantal glazen dome/koepels. Meren vind je overal in de wereld en sommige geven zelfs wat stoom af.

Achterin is de oude kristal mijn. De Mijn is compleet afgesloten maar de mijn plaats is er nog wel. Ook vind je daar nog het nodige edelsteen en kristal. Wie een lekker potje wil zwem,en kan terecht in een van de vele zwembaden. Parken zijn er genoeg te vinden, en als je herinnering op wilt halen kan dat in een van de domes. Om meteen maar met de deur in huis te vallen: de meeste domes zijn niet echt herinneringen aan de buurten. Alleen de appaloosa plains dome zie je toch wel echt goed met het botje meer.

De huizen in het centrum zijn wat moderne dan buiten het centrum, zo lijken een aantal huizen te zweven en zijn het kleine maar luxe huizen. Wie houd van villa’s moet eens gaan kijken aan de rand van het centrum.

Het strand van Lunar Lakes is niet bepaald heel groot, maar dat maakt het niet minder speciaal. Het krul vormige strand bied genoeg om lekker te ontspannen en als je wat nodig hebt zijn er nog altijd de buren. Maak hun grarage deur open en pak wat te drinken zou ik zeggen.

Welvaartsboom 

Bij lunar lakes krijg je niet alleen een wereld maar ook een aantal objecten. De meest opvallende is de welvaartsboom. Deze kristallen bomen groeit vruchten met speciale krachten. Ze geven je skills maar vragen je wel veel energie als je perse een bepaalde vrucht wilt. Vruchten hebben in 4 soorten: Geestesvrucht, oogstvrucht, lichaamsvrucht en zielsvrucht. Elke vrucht geeft je andere skills en Soms zelfs een andere kleur van de boom. Voor wie snel skills wil leren is dit zeker een aanrader.

Conclusie

Lunar lakes is zeker een mooie buurt als je van futuristische dingen houd. De buurt is mooi ingedeeld en bevat genoeg om goed vooruit te kunnen. De bomen geven een sprookjes achtige indruk en de meren brengen wat meer kleur in de buurt. Bij zonsoondergang is de buurt prachtige om te zien met een geel oranje gloed. Maar rond middernacht wordt het toch wel echt donker en daarvoor geven de kristal lampen te weinig licht. Misschien dat Sekemoto hier wat aan kan doen?

Toch mist de buurt wel het echt buurt gevoel. Het lijkt met alle portalen zo dood te zijn. Ook krijg ik een beetje het gevoel dat het Sims team deze buurt te vlug heeft uitgebracht. Sommige dingen zijn niet af, staan verkeerd of zien er gewoon lelijk uit. Maar dat weerhoud het er niet van dat het verder een goede buurt is. Dus voor wie opzoek is naar wat toekomst in zijn game is deze wereld een aanrader. Ook de boom is een leuk dingetje om een beetje mee vals te spelen.