De Sims 3 Beestenbende PC

Na de presentaties van de Sims Middeleeuwen en de Sims 3 Beestenbende voor Xbox kregen we dan eindelijk de Sims 3 Beestenbende voor PC te zien. We begonnen de presentatie is de Creëer een Sim modus of beter gezegd Creëer een Huisdier.

Beginnend met een paard kregen we alle bewerk mogelijkheden te zien, zo kunnen simpele dingen als de vacht, staart en manen van een paard bewerkt worden. De vacht kan nog verder bewerkt worden, zo kunnen er verschillenden lagen strepen en vlekken worden toegevoegd, deze vlekken en strepen kunnen weer gedraaid en geschaald worden en zelfs in een kaart over het dier verdeelt worden, zo is elk deel van het dier te bewerken.

Verder zijn ook de sliders die je bij sims ziet aanwezig voor dieren, alleen deze worden dan op bepaalde dieren delen gebruikt, zo is er een slider om de lengte van een nek te bepalen of om een enorme handbuik te creëren.

Dan het laatste en misschien wel belangrijkste deel van Creëer een Huisdier. In de Sims 3 Beestenbende is het mogelijk om te spelen als een dier, daarom hebben dieren nu ook eigenschappen, honden, paarden en katten hebben maximaal 3 eigenschappen, voor dieren zijn er ook ongeveer 20 extra eigenschappen maar ook sommige eigenschappen van sims werken nu ook op huisdieren. Verder is er nog de mogelijkheid om de stem te bewerken, hier kun je niet kiezen uit 3 stemmen zoals bij sims maar hier heb je 1 stem die je doormiddel van de slider kunt aanpassen.

Na de creëer een huisdier was het tijd voor de buurt, Appaloosa Plains. Deze buurt is de buurt voor alle dieren fans, zelf vind ik Appaloosa Plains een combinatie van Twinbrook (De Sims 3 Ambities) en Riverview (De gratis downloadbare buurt). In deze buurt is elke rabbit hole opnieuw gemaakt, geen enkele lijkt er op een van andere buurten. Het centrum is meer op heuvel terwijl je daarnaast alle landelijke huizen hebt. Ook het pakhuis wat je kent van de criminele carriere van de Sims 3 is helemaal anders in Appaloosa Plains.

Daarnaast bevat Appaloosa Plains een honden park, een katten park, een paarden ranch en een nieuwe rabbit hole voor paarden races. Wanneer je een paarden race uitvoerd kun je wel zien op welke plek je paard staat en kun je bepalen of het paard langzamer of sneller moet rennen. Op de paarden ranch kun je mooi trainen met je paard, zo zijn er een aantal jumps die je ook nog zelf kunt aanpassen.

Katten, honden en paarden kunnen allerlei soorten skills leren waaronder jagen, springen en racen. Sims moeten zelf wel leren hoe ze paard moeten rijden, dit doen ze gewoon door zelf op een paard te gaan trainen, dit is niet te leren op een school of uit een boek.

Voor paarden zijn er natuurlijk de stallen, deze kun je zelf in een grote stal bouwen waarin je nu ook de mogelijkheid hebt grote (2 verdieping) staldeuren te plaatsen. In deze kleine stallen kun ook paarden het bekende “oja” doen.

Honden kunnen trucjes geleerd krijgen en hier ook geld aan verdienen, hier is geen carrière voor maar toch een leuke manier om geld te verdienen. Honden kunnen verder een aantal minder leuke dingen doen zoals het omgooien van prullenbak of zwemmen in zwembaden, wel hebben alle dieren de mogelijkheid om uit meren en vijvers te drinken. Maar honden hebben ook leuke eigenschappen zo kunnen ze graven en schatten vinden, een sim mee naar huis nemen als date voor het baasje.

De katten kunnen geen trucjes doen voor geld helaas maar hebben wel meer sociale interacties met Sims. Zo kun je leuk met een laser pointer spelen. Ook kunnen ze jagen, jagen op spoken zoals in de console versie mogelijk is.

Zoals je in Na Middernacht de vampiers hebt en in Ambities de robots, heb je nu ook in Beestenbende weer een nieuw creature: de Eenhoorn. Deze eenhoorn is op een bepaalde manier te krijgen, alleen wil niemand ons vertellen hoe. Ook kan deze eenhoorn brandstichten, teleporten of mensen zegenen. De eenhoorn is dan natuurlijk ook toe te voegen aan het huishouden. De eenhoorn kan ook bewerkt worden zoals we in de demo goed te zien kregen: 1 kan was mooi wit met sterren zoals je een eenhoorn zou kennen, de andere kant stond vol met vlammen en is meer een rocker.

Verder bevat het spel nog een aantal andere dieren die door de buurt lopen zoals herten, wasberen en verschillenden soorten volgens. Sommige van deze dieren kunnen gehouden worden in een kooi of gedragen worden, deze hebben een aantal interacties maar kunnen niet gespeeld worden.

Katten, honden en paarden hebben ook herinneringen en een biografie zoals de meeste sims. Verder hebben ze geen levenslange wens (wel gewone wensen) en gaan ze alleen dood van ouderdom (wat ik zelf niet helemaal begrijp maar het is zo). Peuters hebben ook bepaalde interacties met dieren, kinderen kunnen geen paardrijden maar tieners kunnen dit wel.

Aan het eind is dit zeker wel een leuke toevoeging aan het spel, vooral omdat alles enorm goed uitgewerkt is en de dieren ook echt op dieren lijken. Hopelijk gaan we binnenkort meer van deze uitbreding zien.