Preview de Sims 3 Jaargetijden Deel 4: Lente

Als de sneeuw weer zachtjes begint weg te trekken breekt de Lente aan. Dit seizoen zorgt voor groene kleuren in de buurt maar brengt vooral veel liefde naar de buurt. Je sims zullen al snel een geliefde gaan zoeken of hun geliefde in de watten leggen. De lente heeft helaas ook een minder kant, zo zul je al snel veel mist zien of kom je terecht in grote regenbuien. Het is dus ook niet verkeerd om een paraplu bij de hand te houden.

Festival

Op de tweede dag van de lente begint het lente festival. Dit festival is de perfecte plek om lekker iets leuks te doen met je (aanstaande) geliefde. Zo kun je elkaars liefde testen op de liefdesmeter, hoefijzers gooien op de hoefijzers arena of lekker een rondje rolschaatsen.

Wie nog een geen geliefde heeft kan misschien eens een kusje gaan vragen bij het kushokje. Misschien kom je wel je waren liefde tegen. Eerst even de liefdes test doen kan ook geen kwaad om je wat extra zelfvertrouwen te geven. 

Voor de oudere die zich wat jong willen voelen die kunnen eieren gaan raden op het festival, en kinderen ook natuurlijk. Wie geluk heeft vind een rare kabouter of nog beter een speciaal festival ei. Andere eieren zijn helaas niet eetbaar maar je krijgt er festival kaartjes voor terug. 

Op de helft van het seizoen breekt de liefdesdag aan, op deze dag zal de liefde in de lucht hangen, geef je geliefde dan ook een extra zoen of schuifel met ze op de dansvloer van het festival. Het festival zal zich ook vullen met allemaal jonge en oude stelletjes.

Interacties

De lente is de tijd van de bloei, zowel in de liefde als in de buurt. Planten zullen beginnen te groeien en je zult zien dat er wilde bloemen over de hele buurt verschijnen. Pluk deze om je huis mooi te versieren. Pas wel op, sommige sims zijn allergisch. Dit is dan weer simpel op te lossen (voor 200 Simdollars) bij het ziekenhuis.  

De lente brengt ook veel mist en regen naar de buurt. Hoewel de mist je niks doet zal de regen voor de nodige plassen zorgen of soms zelfs omweer, pas daar mee op sinds het een flinke schok is. Hagel is ook een van de weersomstandigheden. Dit zullen je sims niet bepaald leuk vinden en hun paraplu’s ook niet. 

Dit is overigens het perfecte seizoen om alvast aan je moest tuin te beginnen, de grond is weer ontdooid en het regent veel dus planten water geven hoeft niet. Met veel geluk zal alles te oogsten zijn in de herfst en heb je mooi een paar pompoenen voor spokendag.

Meer lente screenshots op onze Facebook Pagina

Preview overzicht