Preview de Sims 3 Jaargetijden Deel 3: Winter

Als de blaadjes van de bomen zijn begint de temperatuur zachtjes te dalen tot onder 0. Op dat moment zal je sim zich wat warmer gaan kleden en zul je zien dat de grond zachtjes aan gaat bevriezen. Als de eerste sneeuw dan begint te vallen is de buurt al gauw bedekt in een mooi wit deken. Maar pas op want de winter kan ook verraderlijk zijn. Als je sim te lang buiten is zou deze wel eens kunnen bevriezen als niemand helpt dan ben je verloren en zal je sim het helaas niet overleven.

Festival

Niet alleen je buurt zal wit worden in de winter, ook zal het festival beginnen. Het winterse festival is de perfecte plek om even lekker op te warmen bij een kampvuur, even lekker te schaatsen op de schaatsbaan of je tricks te laten zien op je snowboard. Ook kinderen kunnen lekker hun benen breken op de schaatsbaan.

Wie liever geen ledenmaten probeert te breken kan ook veilig een sneeuwman, engel of igloo gaan maken. Andere activiteiten op het festival zijn wat minder actief, zo kun je lekker chocolade melk gaan halen bij een van de kraampjes, je gezicht laten schilderen, een foto maken met je partner of je lekker warmen aan een vuurtje. 

Wie genoeg kaartjes heeft gespaard kan zelf een schaatsbaan of half-pipe gaan halen met zijn kaartjes. Nog niet genoeg kaartjes? Laat dan even je tricks zien op de half-pipe of schaats een rondje op de ijsbaan. Natuurlijk kun je ook nog altijd kaartjes krijgen van je andere sims.

Interacties

Als het pak sneeuw dik genoeg is wordt het tijd om eens lekker in de sneeuw te gaan dollen door vanalles te gaan maken of door andere lekker uit te dagen tot een gevecht. Maar blijf zeker niet te lang buiten. Of je vriest dood van de kou of je krijgt een vreselijk griep en steekt zo de hele buurt aan. Tegen dat laatste is gelukkig een naaltje te krijgen bij het ziekenhuis. Hiervoor moet je wel een 200 simdollars neertellen maar dan beloven ze je wel dat je een jaar lang geen ziektes zult krijgen. 

1 dag van de winter is speciaal. Deze dag noemen we dan ook Sneeuwvlok-dag. Op deze dag is je sim extra blij en zullen je sims ook graag een cadeaufeestje willen geven. Maar ook andere sims kunnen je voor dit feest uitnodigen. Zodra de eerste gast arriveert wordt er een cadeau pakket ergens in de kamer geplaatst. Deze kun je zelf nog verplaatsen maar alle Sims zullen hier hun cadeaus op plaatsen. Als alle sims er zijn kun je beginnen met uitpakken. Om beurten zullen sims een cadeautje van de stapel pakken in de hoop iets moois te krijgen. Als je pech hebt krijg je wat kolen als je geluk hebt krijg je misschien wel een fornuis. Elke sim krijgt wel een cadeautje.

Naast cadeau-feestjes is er ook nog het feestmaal-feestje, elke sim brengt dan wat lekkers mee om samen op te gaan eten. Sla alleen wel even de feestjes af waar je verplicht in badkleding heen moet, dat is een beetje te koud voor je Sims.

Om je huis voor te bereiden op Sneeuwvlokdag kun je het huis voorzien van een lading lichtjes. Deze kun je kiezen door op de voordeur van je huis te klikken. Vervolgens kies je de vorm en de kleur en je huis is voorzien. Sommige openbare kavels andere sims zullen dit ook doen om zo de buurt mooi te verlichten in de donkere dagen. Want ja in de winter zijn de dagen ook echt korter.

Meer winter screenshots op onze Facebook Pagina

Kom morgen terug voor het laatste deel van onze preview

Preview overzicht