Preview de Sims 3 Jaargetijden Deel 1: Zomer

Zoals gezegd zal zomer het eerste seizoen zijn waar je in terecht komt. Op het eerste gezegd zal er niks anders zijn dan je gewend bent, het park is hetzelfde, alles lijkt normaal. Toch zul je wel in een zomers weertje komen. Al snel merk je dat je sim het warm krijgt als hij te lang buiten komt. Zorg daarom dat je goed gekleed naar buiten gaat of op tijd verkoeling zoekt in een zwembad of een lekker ijsje eet. De meeste Sims houden het wel een dag uit in de zon wanneer ze zwem kleding dragen. Naast Sims die vaker buiten komen zul je weinig merken aan de zomer. Wel zou je wel eens uitgenodigd kunnen worden voor een zwem feest van je vrienden. Dit is een feest waarbij je lekker in zwemkleding komt om lekker te gaan afkoelen en vaak te barbecuen.

Festival

Op dag 2 zul je zien dat het park (of een kavel) zal veranderen, hervormt een festival met kraampjes en tentjes en er zal een voetbalveld op de kavel geplaatst worden. Dit gebeurt rond 3:00 op dag 2. Alle Sims die zich tijdens de verbouwing op de kavel bevinden zullen naar huis gaan of indien dat niet mogelijk is, gereset worden.

Wanneer het festival van start gaat zul je een bericht krijgen. In sommige gevallen zal je sim al zelf naar het festival gaan maar in de meeste gevallen zul je je Sims echt moten sturen. Eenmaal op het festival kunnen ze een potje rolschaatsen, een balletje trappen of meedoen aan de hotdog eet wedstrijd. Dat laatste is niet voor de Sims met de zwakke maag bedoeld, deze zullen al snel opgeven en de nodige hotdogs meteen weer naar buiten werken in een groene prut. Heb je gewonnen dat krijg je een aantal festival kaartjes, deze kun je inleveren voor eten of een aantal spullen. Zo kun je er vuurwerk mee kopen. Maar je kunt ze ook opsparen om in een ander seizoen weer wat anders te kunnen te kopen. Wie er te veel heeft kan ze aan familie leden geven, helaas kun je ze wel alleen maar allemaal geven

Wie zin heeft kan op de foto gaan voor een zomers landschap of zijn gezicht laten schminken. Dit laatste zal je 50 simdollars kosten.Wie liever een ander keurtje krijgt neemt een verfdouche, maar pas op want dit kan soms wel eens verkeerd aflopen.

Wanneer het nacht wordt zal de lucht gevuld worden met vuurwerk wanneer een van je Sims deze afsteekt. De supermarkt zal ook een aantal vuurwerkpakketten verkopen. Pas wel op want vuurwerk wat verkeerd wordt afgestoken kost je geen vingers, maar zal je je sim kosten (of je boze buurvrouw als je geluk hebt)

Interacties

De Sims die liever op avontuur gaan nemen een duik in de zee om lekker af te koelen en misschien wel onbekende plekken te bezoeken. Wie liever even relaxt koopt een pool lounger en gaat lekker op het water liggen. Pas wel op want zoals in het echte leven zul je hier wel heel snel verbranden.

Mocht je nog wat vijanden hebben, doe dan zeker eens een waterballonen gevecht. Dit is overal mogelijk en hoe meer je het doet hoe beter je kunt mikken. Sims die houden van een beetje bloemen in huis kan op zoek gaan naar wilde bloemen, deze zullen in de hele wereld verschijnen en zijn te plukken om vervolgens in een vaas op tafel te zetten. Je kunt ze ook verkopen, want sommige zijn aardig wat waard, maar zullen ook het best je huis op fleuren. Pas wel op, sommige Sims zijn allergisch voor de bloemen en zullen dus ook wat nare bijwerkingen krijgen. Dit is te verhelpen met een bezoekje aan het ziekenhuis.

Helaas heeft het zwembad naast de pool lounger geen extra mogelijkheden gekregen in de Sims 3 jaargetijden. Ook whirlpools zullen je sim niet bepaald afkoelen.

Meer zomer screenshots op onze Facebook Pagina

Kom morgen terug voor de volgende preview over de prachtig rood/oranje herfst 🙂

Preview overzicht