Onderzoek: De Nederlander vindt de zomer het leukste seizoen

sims 3 jaargetijden
Gepubliceerd op 14 november 2012 om 19:34 door Rensdesim

EA Nederland heeft  onderzoek gedaan naar welk seizoen de Nederlander het leukst vind. Zomer blijkt favoriet te zijn. 

Schiphol-Rijk, 13 november 2012 – De Sims hebben ter ere van de lancering van De Sims 3 Jaargetijden een onderzoek gedaan naar welk seizoenstype de Nederlander is. Het De Sims 3 Jaargetijden onderzoek is uitgevoerd door Onderzoeksbureau Novio Data. Uit dit onderzoek is gebleken dat met 53% de Nederlanders de voorkeur aan het zomerseizoen geven.

Naast deze resultaten zijn er uit dit onderzoek nog meer interessante en opvallende bevindingen gedaan. Aan de respondenten is ook gevraagd welk seizoen wat hen betreft geschrapt mag worden. Nederlanders houden over het algemeen niet van de winter. Opvallend is dat mannen (13%) de winter meer waarderen dan vrouwen (6%).  Wat de mannen en de meeste jongeren betreft, mag de herfst wel geschrapt worden.

Ondanks dat Nederlanders niet van de winter houden, eten wel bijna alle Nederlanders het liefst een warme winterkost (stamppot met rookworst). De groep 13 t/m 34-jarigen vormt hierop een uitzondering. Zij eten het liefst een waterijsje in de zomer. Vrouwen kiezen significant vaker dan mannen voor een waterijsje.

De gemiddelde Nederlander draagt het liefst een lente outfit, 59% draagt het liefst een shirt met een vestje. Nederlanders balen het meest als het regent (41%). Kaplaarzen en een regenjas scoren met 3% dan ook het laagst op dit gebied.

De lente staat met 29% op de tweede plaats als seizoensfavoriet. Gemiddeld gezien worden de meeste Nederlanders vrolijk van lammetjes in de wei. Met 39% staat een echte lente activiteit bovenaan. Picknicken in het zonnetje in het park is favoriet. Voornamelijk de vrouw kiest voor deze lente activiteit. De man verkiest een echte zomer activiteit boven de andere voorgestelde activiteiten, namelijk een BBQ op het strand.

Als we kijken naar de resultaten blijkt dat elk jaargetijde zijn eigen, unieke charmes heeft. Met het De Sims 3 Jaargetijden Uitbreidingspakket kan iedereen met zijn favoriete seizoen aan de slag gaan.

Ga voor meer informatie naar www.desims.nl/jaargetijden. Geef aan dat je ons leuk vindt op Facebook of volg ons via Twitter.

Reageren is niet (meer) mogelijk