Nieuwe Community Blog de Sims 3 Bovennatuurlijk

sims-3-bovennatuurlijk
Gepubliceerd op 13 augustus 2012 om 20:14 door Rensdesim

SimGuruBritt heeft een blog geschreven over de Vampiers en Heksen in de Sims 3 Bovennatuurlijk. Deze is al meteen door de EA Nederland vertaald.

Niet alle heksen zijn vals en groen hoor.

Je hebt van SimGuruJon al over de weerwolven gehoord, SimGuruArgus heeft je over feeën verteld en SimGuruMegan heeft in een blog allerlei maanzinnige wetenswaardigheden toegelicht. Vandaag zal ik uit de doeken doen welke wezens in De Sims 3 Bovennatuurlijk pas de échte krachten bezitten… heksen! Vanaf het moment waarop we begonnen met brainstormen over dit uitbreidingspakket, was ik helemaal weg van de heksen en alle dingen die ze mogelijk zouden kunnen maken in De Sims. Ik vind het geweldig dat je als heks de ultieme keuze hebt om goed, slecht of onverschillig te zijn. Je kunt spreuken gebruiken om familie en vrienden een handje te helpen, of helemaal losgaan en iedereen in de stad tot een pad transformeren. Als ik er alleen al aan denk, voel ik een kwaadaardig lachje opkomen…

En nu we het toch over kwaadaardige dingen hebben, wil je vast wel weten hoe een goede en slechte heks van elkaar verschillen. In de eerste plaats hebben ze andere karaktereigenschappen. Heksen met de karaktereigenschap ‘goed’ zullen meer wensen krijgen om ‘goede’ spreuken te gebruiken. Daar staat tegenover dat heksen met de karaktereigenschap ‘vals’ liever ‘valse’ spreuken gebruiken. Dat betekent niet dat je als goede of valse heks alleen maar spreuken uit één categorie kunt gebruiken. Zelfs de meest zachtaardige heksen moeten ten slotte zo nu en dan een vervelende vloek uit kunnen spreken!

Je kunt heksen in ‘Sim creëren’ vormgeven, net als de andere bovennatuurlijke wezens. Of je nou een mannelijke, vrouwelijke, groene of gouden heks wilt creëren; je kunt je heks volledig aanpassen aan het verhaal dat je wilt vertellen. Je hebt heksen in alle leeftijdscategorieën. Er zijn heksenvaardigheden die Sims zelfs al in hun kindertijd kunnen ontwikkelen. Hint, houd de speelgoedkist van je kleine heksje goed in de gaten tijdens het spelen, want het ding kan zich op magische wijze vermenigvuldigen. Toch uiten de heksenkrachten zich pas echt tijdens de tienerjaren. Vanaf dan krijgen heksen een toverstok, zodat ze kunnen toveren.

Alles draait om de toverstaf! Heksen moeten een toverstaf in hun inventaris hebben, om hun speciale toverkrachten te kunnen gebruiken. Iedere heks krijgt een simpele toverstaf, maar als je Sim de staf kwijtraakt of wil verbeteren zijn er via Kopen verschillende mogelijkheden. Je kunt uit verschillende toverstafjes kiezen. Iedere staf ziet er op zijn eigen manier niet alleen cool uit, maar heeft ook nog eens een eigen uniek effect op de manier waarop jouw heks spreuken gebruikt. Als je jouw heks een zo groot mogelijke kans van slagen wilt geven tijdens het toveren, raad ik aan om de ivoren toverstaf eens uit te proberen.

Maar misschien denk je juist: “Hé SimGuruBritt, ik wil niet dat mijn heks afhankelijk is van een toverstaf! Mijn heks moet kunnen toveren zonder dat dat spitse ding in de weg zit!” Ook daar hebben we iets op gevonden. De Levenslange blijdschap-beloning ‘Magische handen’ stelt je heks in staat om spreuken te gebruiken waar enkel de handen aan te pas komen. Bovendien zullen de toverspreuken na het behalen van deze beloning nooit meer mislukken!

Maar we hebben het nu wel genoeg over toverstafjes gehad. Laten we het over het daadwerkelijke toveren hebben! Heksen zullen steeds beter worden met hun spreuken en meer toverspreuken en -vaardigheden leren terwijl ze met magie spelen en hun spreuken gebruiken. Heksen kunnen bijvoorbeeld leren hoe ze hun toverstaf kunnen gebruiken voor het verbeteren van voorwerpen in huis, zonder dat er nog een sleutel aan te pas komt! Hier is een snelle tip: ik adviseer je om je garderobe op magische wijze te verbeteren voor een speciale verrassing. Je zult een melding krijgen wanneer je heks nieuwe toverspreuken en vaardigheden heeft geleerd, inclusief handige tips over hoe je ze kunt gebruiken. Toverspreuken vallen over het algemeen onder een van deze drie categorieën (enkele uitzonderingen daargelaten): bezweringen, vloeken en rituelen. Bezweringen vallen onder de positieve of ‘goede’ toverspreuken. Sims kunnen bezweringen op zichzelf of anderen gebruiken. Bezweringen variëren van eenvoudige geluksbezweringen tot liefdesbezweringen. Vloeken zijn schadelijke ‘valse’ toverspreuken. Enkele voorbeelden zijn de blaasvloek (leuk tijdens feestjes) en de paddenvloek. Rituelen zijn toverspreuken die op voorwerpen of kavels kunnen worden gebruikt. De effecten zijn zeer verschillend en variëren van het transformeren van verzamelbare voorwerpen tot het schoonmaken van het huis.

Ik wil niet alles verklappen. (Want wat zou daar nou aan zijn?!) Maar omdat er nogal wat spelers naar specifieke spreuken hebben gevraagd, is een snel overzichtje van mijn persoonlijke favorieten wel op zijn plaats.

Een van de eerste spreuken die een heks leert is het overgangsritueel, dat ervoor zorgt dat een verzamelvoorwerp op magische wijze in een ander verzamelvoorwerp kan transformeren. Het overgangsritueel is een heel handige spreuk, vooral als er een alchemist in de familie is. Als je nog wat edelstenen over hebt, hoeft je heks alleen maar met de toverstaf te zwaaien om de stenen tot handige voorwerpen voor de alchemist te transformeren.

IJsbal is een van die spreuken die niet echt onder de categorie bezwering of vloek valt (omdat het eerder een soort elementaire spreuk is), maar hij is zeker leuk om te gebruiken. Wil jij de riolering van je buren kapot maken? Dan is het tijd voor de ijsbalspreuk! Wil jij een Sim laten klappertanden en koukleumen? Dan is het tijd voor de ijsbalspreuk! Bovendien heb je met deze spreuk de kans om een Sim in een ijsblok te transformeren, wat betekent dat de betreffende Sim een tijdje bevroren zal blijven.

Soms zijn toverspreuken leuk, soms zijn ze handig en soms zijn ze duister en gevaarlijk. De spookvloek is echt een van die duistere toverspreuken, want hiermee kan je heks een geest uit het hiernamaals oproepen, die een slachtoffer dagen zal achtervolgen. Er zit voor een vervloekte Sim niets op dan wachten tot de vloek voorbij is, of vrienden maken met de geest die het op hem of haar gemunt heeft. Wees gewaarschuwd: deze spreuk moet je heel voorzichtig uitspreken! Alle spreuken kunnen mislukken (wat soms resulteert in desastreuze gevolgen voor de heks) en bij de spookspreuk zijn de gevolgen wel heel extreem. Als het niet goed gaat, kan de heks die de spreuk gebruikte overlijden!

De vampier zal bovendien niet meer te hoeven vrezen om flauw te vallen door een teveel aan zonlicht. Er is een nieuw speciaal elixer dat vampiers kunnen brouwen. Hiermee kunnen ze in de buitenlucht van de zon genieten. Als je van ************ vampiers houdt, dan zul je dol zijn op dit goedje. Probeer de zonnebrandcrème voor vampiers dus uit en kijk hoe.

Ik wil nog wel even vermelden dat vampiers een nieuwe onsterfelijke levenslange blijdschap-beloning kunnen verdienen, die een aantal voordelen heeft. Vampiers met deze beloning zullen helemaal niet meer ouder worden en kunnen zonder vervelende bijwerkingen in de zon blijven. Bovendien worden ze nooit afgewezen wanneer ze van een andere Sim willen drinken en hebben ze minder plasma nodig om in leven te blijven. Er kunnen wel ************ bijwerkingen optreden na het verkrijgen van deze beloning…!

Hopelijk heb je nu een beter beeld van de wereld van heksen en vampiers. We vonden het heel leuk om aan deze bovennatuurlijke Sims te werken. Het animatieteam was druk bezig met het uitvoeren en filmen van intimidaties. Het effectenteam bestudeerde ijsklontjes om tot de perfecte ijsknal te komen. De ontwerpers en ik hebben fel geduelleerd om onze toverstafposes te oefenen op kantoor. We hopen dat jij net zoveel plezier beleeft aan het spelen van De Sims 3 Bovennatuurlijk, als wij hadden tijdens het creëren! Voorlopig was dit het, maar houd je ogen open voor nieuwe updates, want de game komt over een paar weken al uit. Vergeet niet om af te stemmen op onze derde live-uitzending woensdag 15 augustus om 17:00 uur.

Groetjes,
SimGuruBritt

Reageren is niet (meer) mogelijk